Veilig van en naar school

Zwolle – JenaXL is de enige Jenaplanschool voor voortgezet onderwijs in de regio. Leerlingen komen uit Zwolle, maar ook vanuit de regio. Dit betekent vaak dat de leerlingen in de winter in het donker van huis naar school reizen. Daarom vinden wij het belangrijk om extra aandacht te geven aan gedrag in het verkeer en zijn er vandaag verkeerslessen gevolgd.

dsc_3097.jpg
Foto’s : M. de Haan

Het bedrijf EdComm heeft een methodiek ontwikkeld waarin de effectiviteit van de verkeerslessen meetbaar is geworden. De workshops zijn creatief, actief en interactief. Onderwerpen die onder andere aan bod kwamen: Tekstberichten sturen vanaf je fiets, Fietsverlichting en De dode hoek. Je fietst in een virtuele omgeving en krijgt vervolgens de opdracht om een tekstbericht te versturen. Doe dit maar eens zonder brokken te maken, laat maar eens zien! Of een muziekje aanzetten, lukt dat ongeschonden? Ben je in het donker te zien als je fietst zonder verlichting? Kan een automobilist nog remmen als hij je met een snelheid van 50 km per uur plots voor zich op ziet doemen? Wat is de samenhang tussen de zichtbaarheid van een fietser en de remweg van een auto? Let op!: “ Zo zie je een fiets.., zo zie je niets… “

dsc_3062.jpg

dsc_3084.jpg

dsc_3090.jpg

De leerlingen zijn weer op een duidelijke manier gewezen op het belang van veilige deelname in het verkeer, zodat iedereen veilig van huis naar JenaXL komt, en weer terug.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Deze verkeerslessen zijn echt een aanrader!
    Vooral het over de kop gaan, vinden leerlingen geweldig!
    Maar ook die reactiesnelheid testen is een eyeopener!


    ⚠️ Meld

Reageer