Recordaantal dieren bij Zwolse Kleindier- en Vogelshow

Zwolle  – Voor de tiende keer wordt op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december de Zwolse Kleindier- en Vogelshow georganiseerd. De show vindt plaats in de ZBC hal in Zwolle. Tijdens de show presenteert kunstenaar Jan Brinkers zijn natuurgetrouwe dierschilderingen.

kleindiershow_2012.jpg
Eigen foto

Op de tiende editie worden meer dan 1100 kleindieren tentoongesteld in de ZBC hal aan de Ossenkamp  in Zwolle. Onder andere kippen, konijnen, water- en exotische vogels, duiven, fazanten, cavia’s en kalkoenen, worden aan de kritische blikken van de keurmeesters onderworpen. De show komt voort uit een samenwerking tussen De Zwolse Vogelliefhebbersclub, de Zwolse Kleindierenclub, TalentStad en Landstede. Nieuw is dit jaar de betrokkenheid van de Nieuwleusener Kleindierteelt Vereniging en Nut en Genoegen uit Raalte, Heino e.o.
Praktijkervaring
De kleindiershow is voor leerlingen van TalentStad en studenten van Landstede een gelegenheid om praktijkervaring op te doen. Studenten van de opleiding dierverzorging MBO hebben gastlessen gehad van een ervaren keurmeester. Zij lopen tijdens de show met de keurmeesters mee om te zien hoe de theorie in de praktijk wordt gebracht. Leerlingen van TalentStad helpen mee om de show op te bouwen en tijdens het evenement vervullen ze allerlei leerzame taken.

Kunstwerken
Naast de bijzondere dieren die te bewonderen zijn, presenteert kunstenaar Jan Brinkers zijn dierschilderingen aan het publiek. De kunstenaar schildert natuurgetrouwe landschappen en vogels. Tijdens de tentoonstellingsdagen is een twintigtal aquarellen te zien waaronder schilderingen van een aantal zeldzame vogels. Bezoekers kunnen deze schilderijen bekijken maar ook kopen.

Stands
In de ZBC hal zijn naast de tentoonstelling ook stands aanwezig en voor de kinderen worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Ze kunnen op de foto met de kleindieren en ze kunnen zich laten schminken. Er zijn informatieve stands van onder andere De Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, de mbo-opleiding Dierverzorging van Landstede, VDS Vliegduivensport, De Groot Diervoeders, De Zwolse Kleindieren Club en Imkerij het Korfje.

Openingstijden en entree
De Zwolse Kleindier- en Vogelshow is open op vrijdag 30 november van 20.00 – 22.00 uur en op zaterdag 1 december van 10.00 – 16.30 uur. De entree is €2,00 voor volwassenen en voor kinderen tot 12 jaar gratis.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Leuk voor die dieren, eerst de reis er naar toe en dan drie dagen lang in hele kleine kooitjes zitten voor een keuring en een paar uurtjes tentoonstelling. Veel plezier.


  ⚠️ Meld

 2. Voetjestherapie voor Valse Voedsters: … En dan houdt ze meestal wel op met mopperen en smelt onder mijn hand, de Lieve Voet.
  Mooi verhaal over een bang konijn van een medewerker van een konijnenopvang die zijn konijnen eigenlijk liever zelf houdt.

  Hij schreef eens op twitter:

  Wat zijn er toch een kudtkinderen op de wereld, met afgrijselijke moeders. Zeg gewoon eens NEE tegen je larf.

  Toen ik daar op reageerde, vertelde hij verder.

  Maar het leuke was dat Gijs (mijn kater met smaak), het monsterlijke meisje gebeten heeft. Met zijn ene tand. Ze jankt nou nog en ik heb hem niet op zijn donder gegeven. O Gijs is een poes die het begrijpt.

  Op mijn suggestie dat ie toch ook eens een keer een konijn moest plaatsen:

  Ik vrees alleen dat het bij dit gezin niet gaat worden. Ik ga ze geen Konijnen meegeven in ieder geval.

  Een dierenliefhebber naar mijn hart!


  ⚠️ Meld

Reageer