Informatieavond over duurzaam wonen

De gemeenteraad van Zwolle organiseert op woensdag 13 juni 2007 een avond over duurzaam bouwen. Kernthema is hoe we Zwolle zo energiezuinig mogelijk kunnen bouwen. 

Deze avond is bedoeld voor iedereen in Zwolle en de omgeving die betrokken is bij bouwen. De avond is verder toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Het initiatief voor deze avond komt van de gemeenteraadsfracties van GroenLinks/DeGroenen en de PvdA en is overgenomen door alle raadsfracties. De gemeenteraad vindt duurzaam bouwen van belang voor de stad en wil zich hier verder op oriënteren. Insteek is het minimaliseren van energiegebruik. Het is de bedoeling om op deze avond te komen tot concreet aansprekende duurzame projecten in de stad. Daar zijn kansen voor. De sprekers die bereid gevonden zijn om deze avond te komen weten wat er elders in het land mogelijk is gebleken. Het gaat dan om plaatsen waar grotere of meer projecten op het gebied van duurzaam bouwen zijn gerealiseerd. Daardoor kan Zwolle zich laten inspireren tot verdere stappen.

Sprekers zijn Frans de Haas die over duurzaam bouwen in zijn algemeen spreekt en over concrete overheidsplannen om met proefprojecten te gaan werken. Alex van Oost vertelt hoe het ambitieuze Almere tot duurzame bouwresultaten is gekomen. Tot slot spreekt Rik Grashoff als ex-wethouder over zijn ervaringen met waar het gemeentebestuur tegenaan loopt als ze duurzaam wil bouwen en hoe ze eventuele problemen kan oplossen. In een discussie met de aanwezigen waaronder wethouder Gerard van Dooremolen worden mogelijkheden voor Zwolle verkend.

Tijd :                 19.30 uur – 22.30 uur

Plaats:             Raadzaal Stadhuis, Grote Kerkplein 15 te Zwolle

Het programma start om 20.00, vanaf 19.30 staat de koffie klaar. Aanmelding verloopt via email raadsgriffie@zwolle.nl of telefonisch op nummer 038-4982181.

Artikel delen:

Reageer