Veel Animo voor Energybattle Zwolle

Zwolle – “Energie besparen moet je aan den lijve ondervinden”. Onder dit motto is aankomende dinsdag 27 november de aftrap van de Energybattle Zwolle in het Deltion College. Op initiatief van de Stichting Duurzaam-NL gaan medewerkers van Zwolse organisaties met elkaar de strijd aan, wie na acht weken het meeste energie heeft bespaard vergaart als team de eeuwige roem. Zwolse bedrijven zoals BMA Ergonomics en de ROVA, maar ook organisaties als het Deltion College, Windesheim en de gemeente Zwolle gaan de strijd aan. Deze week is daar op de valreep ook nog een team van Zienergie/Subvention bijgekomen en gaat Scania ook met een team deelnemen. Hoofdsponsor van het initiatief is GDF SUEZ Energie Nederland.

De Energybattle Zwolle wordt een spraakmakende wedstrijd. Organisaties krijgen de kans om hun medewerkers aan den lijve te laten ondervinden wat energiebesparing hen oplevert. De leus is: meten is weten. Technisch dienstverlener Cofely Zwolle, één van de mede-initiatiefnemers en vanaf het begin betrokken bij de organisatie van Energy Battle, verzorgt de meetapparatuur voor de wedstrijd en heeft een actieve bijdrage geleverd bij het benaderen van de deelnemende bedrijven. Op een afgesloten deel van de interactieve website www.duurzaam-nl.nl, kunnen de deelnemers wekelijks een overzicht vinden van het energieverbruik van hun team. Tijdens de wedstrijd worden de deelnemers daar ook met een weekjournaal voorzien van bruikbare tips en adviezen om nog meer energie te besparen. Ook kunnen de deelnemers natuurlijk zelf allerlei maatregelen en trucs toepassen om zoveel mogelijk te besparen. Want wie wil er nu geen winnaar zijn! Om het enthousiasme tijdens de wedstrijd te behouden, krijgen de deelnemers in het bedrijf bezoek van Daan de Cocq, dé inspecteur van Duurzaam-NL die op energieke wijze probeert de deelnemers aan te sporen echt te gaan voor die eerste plaats en zo voor eeuwig roem te vergaren.

Stichting Duurzaam-NL initieert en organiseert door in de samenleving mensen met elkaar te verbinden middels concrete projecten. De deelnemers ervaren tijdens de Energybattle Zwolle aan den lijve wat hun voordeel is door bewust om te gaan met energie. En dat je dan ook bijdraagt aan een duurzame samenleving is mooi mee genomen. Die duurzame samenleving van onderop opbouwen is een stuk effectiever, dan wanneer een overheid of organisatie mensen iets oplegt. Samen maken we een duurzame samenleving en het eerste gewin is voor jezelf.

Meer informatie is te vinden op de website www.duurzaam-nl.nl en op facebook via http://www.facebook.com/DuurzaamNL het initiatief is ook te volgen op Twitter via @nl_duurzaam

Artikel delen:

Reageer