Jongeren in Berkum willen een eigen plek

Zwolle – Wijkwethouder Erik Dannenberg nodigt bewoners Berkum uit voor het wijkplatform Berkum op dinsdag 27 november 2012. De bijeenkomst vindt plaats in Wijkcentrum De Weijenbelt, Campherbeeklaan 82 en begint om 20.00 uur.

Tijdens het wijkplatform overhandigt KNNV-afdeling Zwolle het eerste exemplaar van de Natuurinventarisatie 2005-2011 Landgoed Helmhorst aan de wijkvereniging Berkum. Evert Ruiter en Dirk Maas presenteren vervolgens de inventarisatie. Jongeren in Berkum willen een eigen plek. Enkele jongeren leggen uit waarom en waar zij dat willen. Verder worden actualiteiten besproken als: deStruinwaard, een wijkpark, parkeren bij woonboten en werkzaamheden van de gemeente.


Spreekuur

Voorafgaand aan wijkplatform houdt wethouder Erik Dannenberg een spreekuur voor wijkbewoners die vragen en/of opmerkingen hebben met een individueel karakter. Van 19.00 uur tot 19.30 uur staat de wijkwethouder u rechtstreeks te woord. Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid? Meldt u zich dan voor 24 november 2012 aan via telefoonnummer 14038 of via email h.gansekoele@zwolle.nl

Wijkplatform

De gemeente Zwolle organiseert minimaal één keer per jaar in elke wijk voor de bewoners het wijkplatform. Bewoners die geïnformeerd willen worden over de ontwikkeling in hun wijk, wensen of ideeën hebben, knelpunten willen aandragen en over oplossingen willen meepraten, zijn welkom bij het wijkplatform. Van elke bijeenkomst wordt een verslag gemaakt. Het verslag is te vinden op www.zwolle.nl/zwolsewijken. Wilt u de uitnodigingen en de verslagen digitaal ontvangen? Meldt u dan aan via www.zwolle.nl/inloggen.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Berkumse jongeren willen een eigen plek?
  Is het prachtige wijkcentrum De Weijenbelt daar niet de aangewezen en gemeentelijk gesubsidieerde wijkaccomodatie voor?


  ⚠️ Meld

 2. Wijkcentrum Berkum wordt voornamelijk gevuld door de wat oudere garde, jongeren hebben daar nooit echt veel mee gehad of gekund. Volgens mij komen daar met name een paar ouwe mannetjes om een pilsje aan de bar te drinken, wat kerels van de rond de dertig om na de voetbal even na te drinken en de vrijwilligers zelf.


  ⚠️ Meld

 3. Lang niet alle jongeren willen niet naar de geijkte plekken. Ook al is er bv een JC in Zuid dan hangt nog het meerendeel op straat en op hun eigen plekken en eigen regels. Gewoon in overleg met hun ergens een bushokje plaatsen zodat ze ook droog buiten kunnen staan. Wellicht in de buurt van de Weijenbelt zodat ze af en toe eens bij de jongeren komen buurten.


  ⚠️ Meld

Reageer