Neem een kijkje op de nieuwbouw bij de Fundatie

Zwolle – Op zaterdag 8 december is het mogelijk een kijkje te nemen op de bouw bij de uitbreiding van Museum de Fundatie in Zwolle. De bouwplaats wordt die dag tussen 10.00 en 16.00 uur beperkt opengesteld voor publiek. Deze openstelling is één van de vele activiteiten die op 8 december in Zwolle plaatsvinden rond de feestelijke opening van de Hanzelijn.

06-11-2012_het_ei_fundatie_vanaf_40_meter_hoog_02.jpg

Museum de Fundatie ondergaat momenteel een spectaculaire uitbreiding. De contouren van de door architect Hubert-Jan Henket ontworpen uitbreiding zijn inmiddels goed zichtbaar. De ellipsvormige opbouw  van Museum de Fundatie, gerealiseerd door BAM Utiliteitsbouw regio Oost, biedt straks plaats aan twee nieuwe tentoonstellingszalen en wordt bekleed met keramische tegels in de kleuren wit/zilvergrijs tot lichtblauw. Het raam van 65 vierkante meter geeft uitzicht op de binnenstad van Zwolle. Geïnteresseerden die graag een kijkje op de bouw willen nemen, kunnen zich 8 december tussen 10.00 en 16.00 uur melden bij de entree van de bouwplaats aan de Potgietersingel.

In opdracht van het museum legde fotograaf Pedro Sluiter alle werkzaamheden tot dusver vast; in het museum zal een ruime selectie uit deze reeks te zien zijn.

Museum de Fundatie bezit/beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst, die zijn oorsprong vindt in de verzameling van de oud-directeur van Museum Boymans in Rotterdam, Dirk Hannema en die later belangrijke aanvullingen kende met ondermeer de kunstcollectie van de Provincie Overijssel. Museum de Fundatie heeft twee schitterende locaties: Kasteel het Nijenhuis bij Heino en het Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle.

Museum de Fundatie wordt ondersteund door de Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle en de BankGiro Loterij. Rabobank IJsseldelta, Hemmink B.V., Baker Tilly Berk, Wijzonol Bouwverven, Nysingh Advocaten-Notarissen, WBOOKS, DSM, Unica, Novon Schoonmaak, DeltaWonen, Windesheim, EposPress, Zehnder Group Nederland/J.E. StorkAir, Bouwfonds Cultuurfonds, Deltion College, NS, Turing Foundation, Prins Bernhard Cultuurfonds, SNS Reaalfonds.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer