Bijzondere Sinterklaas expositie in De Enk

Zwolle – In wijkcentrum De Enk aan het Assendorperplein is tot en met vrijdag 7 december een Sinterklaasexpositie. De kunstgroepen van Frion stelden samen met het Sinterklaasmuseum Zwolle een unieke collectie samen. De speciale Sinterklaasactie: Het boek van Sinterklaas is zoek, is ook aan deze expositie gekoppeld. Hier zijn leuke prijzen mee te winnen.

23-11-2012_sinterklaaskunst_frion_en_sinterklaasmuseum_in_de_enk__03.jpg

De expositie bevat toegepaste kunst en kunst zoals schilderijen gemaakt door kunstenaars van Frion, in het thema van het Sinterklaasfeest. Frion biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijk beperking. De organisatie heeft verschillende locaties o.a. in Zwolle waar mensen met een beperking met creatieve talenten het hele jaar door werken aan prachtige creaties. Het Sinterklaasmuseum vult de expositie aan met stukken uit het Sinterklaasmuseum. Een bijzondere combinatie.

23-11-2012_sinterklaaskunst_frion_en_sinterklaasmuseum_in_de_enk__0_.jpg

23-11-2012_sinterklaaskunst_frion_en_sinterklaasmuseum_in_de_enk__01.jpg

23-11-2012_sinterklaaskunst_frion_en_sinterklaasmuseum_in_de_enk__02.jpg

Sinterklaasactie

Naast de expositie organiseren de kunstenaars van Frion en het Sinterklaasmuseum ook een Sinterklaasactie in Assendorp. De actie met als thema Het boek van Sinterklaas is zoek, is speciaal gericht op kinderen. Bij wijkcentrum de Enk en in de winkels van 25 ondernemers in Assendorp hangen vanaf maandag 12 november flyers met alle informatie over de actie. Kinderen die meedoen kunnen leuke prijzen winnen. Tijdens de intocht van Sinterklaas in Assendorp op 24 november worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Sinterklaas verbindt

Sinterklaas is een jaarlijks feest wat groot en klein, jong en oud met elkaar verbindt. Frion pakt dit moment om nog meer de verbinding door middel van kunst te leggen met ondernemers en winkelend publiek in Assendorp. Dit evenement geeft mensen met een beperking de mogelijkheid om actief te participeren in de maatschappij.

Artikel delen:

Reageer