Politieagenten gewond bij vechtpartij op Gasthuisplein

Zwolle – Een 24-jarige man uit Zwolle en een 44-jarige man uit Rotterdam zijn in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 november aangehouden na een vechtpartij op het Gasthuisplein. De politie kreeg een melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid aan het Gasthuisplein. Toen de politie ter plaatse kwam en stond te praten met één van de betrokkenen ontstond er om onduidelijke redenen opnieuw een vechtpartij tussen diverse personen.

Steeds meer mensen begonnen zich er mee te bemoeien. De aanwezige politieagenten probeerden de vechtende groepen uit elkaar te houden, maar daarop richtte het geweld zich ook tegen hen. Na de komst van meerdere politie-eenheden en de inzet van een diensthond, de wapenstok en pepperspray kon het geweld beëindigd worden. De twee verdachten werden daarbij aangehouden. Bij de aanhouding van de Zwollenaar werd een diensthond ingezet. Hij liep daarbij verwondingen aan zijn arm op. Drie politiemedewerkers liepen bij het incident lichte verwondingen op. Beide verdachten zijn ingesloten. Een onderzoek naar het incident is ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. allemaal boete geven die gast uit Rotterdam terugschoppen naar Zuid-Holland tijdje in de cel houden en de zwolenaren die erbij betrokken waren gewoon voor jaar verbod geven wat een sukkels!!!


  ⚠️ Meld

 2. Artikel lijkt wel copy-paste van een artikel paar jaar geleden…
  Zouden de reacties ook copy-paste zijn? Destijds is het artikel vergrendeld.


  ⚠️ Meld

 3. Dat kan niet plantje, want dan zou ook jouw reactie copy-past zijn en die van mij ook. Daarmee zou je veronderstellen dat de plaat des tijds eindeloos overslaat en geen startpunt kent. Wellicht dat de kroeggangers het daar ook al over hadden en er niet helemaal uit kwamen met z’n tweeën 😉


  ⚠️ Meld

Reageer