Feestdag voor cliënten Frion Zwolle

Zwolle – Voor jongeren met een verstandelijke beperking is het niet vanzelfsprekend dat ze naar een feest gaan. Laat staan een groot feest, helemaal voor henzelf. Daarom hadden Kiwanis Zwolle, Deltion College en Frion zaterdag de handen ineen geslagen om samen een dag te organiseren voor zo’n 100 jongeren die Frion ondersteunt. Studenten van Deltion College hielpen en ondersteunden hierbij in het kader van hun opleiding SPW. Initiatiefnemer was Kiwanis Zwolle. Het feest is mogelijk geworden door vrijwillige inzet van vele mensen en organisaties.

frion_8.jpg
De bekende Zwolse rapper Sticks gaf het startsein voor deze mooie feestdag…

De line up was overdonderend: Sticks, Sinterklaas en Harm Wolters. Het werd dan ook een meer dan groots feest voor de 100 jongeren. Maar naast deze fantastische gasten was er meer. Er was een clown, natuurlijk kwamen de Pieten mee, er was friet en leerlingen horeca van De Ambelt zorgden voor gesmeerde broodjes. De brandweer keek of alles veilig was en er waren heel veel studenten van de opleiding SPW van Deltion College die allerlei workshops gaven aan de jongeren en ze daarbij begeleidden. Op deze manier konden de studenten praktijkervaring opdoen met deze doelgroep. Het programma was in overleg met Frion tot stand gekomen; de regie was in handen van Kiwanis Zwolle en Deltion zorgde voor de koppeling tussen opleiding en praktijk. De inzet was enorm.

frion_2.jpg

frion_1.jpg

frion_3.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Daaruit bleek eens te meer, dat door de handen ineen te slaan er ook in deze tijd nog heel veel mogelijk is. Initiatiefnemer voor dit feest was Kiwanis Zwolle, een serviceclub die zich inzet voor kinderen en jongeren die het minder hebben. De kosten voor deze dag werden deels gedragen door de partners, door bijdragen in natura, door hulp van organisaties en hun medewerkers. Het programma kon zo groots opgezet worden omdat Deltion College het hoofdgebouw ter beschikking gesteld had.

frion_4.jpg

frion_5.jpg

frion_6.jpg

frion_7.jpg

frion_9.jpg

Artikel delen:
Reacties 3
  1. :Dsuper feestje was het ben effe stiekem bij me zoontje gaan kijken die was daar ook.hij heeft het super leuk gehad en is moe thuis.hij heeft leuke dingen gedaan en pizza gebakken haha.en sinterklaas was er ook nog 😉


    ⚠️ Meld

Reageer