Berkum zet Colmschate opzij in bekerduel

Zwolle – Hoofdklasser Berkum heeft het duel in de strijd om de Districtsbeker Oost tegen Colmschate ’33 in Deventer met 0-4 gewonnen. De Zwollenaren verzuimden in de eerste helft echt afstand te nemen van de zondagvierdeklasser maar stelden direct na rust orde op zaken en haalden de winst uiteindelijk vrij eenvoudig binnen.

Berkum.gif 

“Ons spel had wel wat verzorgder mogen zijn en ik had ook veel meer rust aan de bal willen zien. Maar we zijn door en echte problemen hebben we niet gehad,” vond Berkum-coach Roeland ten Berge. Zijn ploeg startte de wedstrijd met aanpassingen in alle linies. Zo begonnen de beide Berkum-topscorers, Chris van der Meulen en Karim Chengachi, op de bank en ontbraken ook elders spelers die normaliter vaste keus zijn. Van der Meulen kwam echter na een half uur alsnog in het veld toen de ongelukkige Eugène Webb, na ruim vier maanden blessureleed net weer terug in de basis, met een brancard van het veld moest worden gedragen.

Berkum was de hele wedstrijd dominant en al in het eerste kwartier hadden de Zwollenaren zeker drie doelrijpe kansen. Colmschate-keeper Ian Bos bleef echter vooralsnog op de been, waarbij hij af en toe assistentie nodig had van ploeggenoten die de bal van de lijn haalden. Na krap 20 minuten verwerkte Bos een hard afstandsschot van Frank Hoolsema goed tot corner, maar dat bleek uitstel van executie want uit een goede voorzet van Felix Hermsen zorgde Arjen Westrik koppend voor een verdiende 0-1 voorsprong. Nadat nog een bal van Özkök via de lat over was gegaan leek Berkum op weg naar een ruimere marge, maar bij een van die aanvallen sloeg na krap een half uur spelen het noodlot toe. Webb gaf bij de cornervlag een voorzet maar werd daarbij geraakt door zijn tegenstander die te laat in kwam. Een flinke blessure was het gevolg en in de komende week zal moeten blijken hoe lang deze nieuwe kwetsuur de onfortuinlijke vleugelspits weer aan de kant zal houden. Tegen het einde van de eerste helft kwam Colmschate eindelijk een paar keer van eigen helft, maar de Berkum-verdediging bleef goed overeind.

In de eerste vijf minuten na rust maakte Berkum aan alle twijfels een einde door twee doelpunten, die ook meteen een einde aan het verzet van Colmschate betekenden. Eerst bracht William Potkamp na een fraai staaltje kappen en draaien de 0-2 op het scorebord en slechts enkele minuten later gaf Dirk Muis, na een Berkum-corner, in een scrimmage voor het Deventer doel het beslissende tikje: 0-3. In de 67e minuut gooide de Zwolse hoofdklasser de wedstrijd in het slot na een prima pass van Yassine Assa, die ditmaal in het centrum van de defensie was geposteerd en daar samen met Dirk Muis goed werk liet zien. De lange bal van Assa bereikte de steeds gevaarlijke Potkamp en uit zijn voorzet kon Arjen Westrik ogenschijnlijk simpel de 0-4 binnen werken. De voorwaartsen van Colmschate kwamen er in die fase eigenlijk al niet meer aan te pas en omdat Berkum de kansen verder niet meer benutte bleef het daarbij. Daarmee was een zakelijke maar verdiende Berkum-overwinning een feit en is de Zwolse hoofdklassser een ronde verder in het toernooi om de districtsbeker.

Colmschate ‘33-Berkum, 2e ronde Districtsbeker Oost, 24 november 2012

Eindstand: 0-4 (0-1)
Doelpunten: 19. Arjen Westrik (0-1), 48. William Potkamp (0-2), 50. Dirk Muis (0-3), 67. Arjen Westrik (0-4)
Gele kaarten: Dennis Horstman (Berkum), Jard Kamperman Leferink (Colmschate ‘33)

Opstelling Berkum: Harmen Sikkema, Dennis Horstman, Yassine Assa, Dirk Muis, Jeroen van Brummen, Felix Hermsen, William Potkamp, Bunyamin Özkök, Frank Hoolsema, Arjen Westrik, Eugène Webb (30. Chris van der Meulen) (67. Karim Chengachi)

Opstelling Colmschate ‘33: Ian Bos, Rick Janssen, Kevin Stremmelaar, Jard Kamperman Leferink (77. Gert-Jan de Croon), Brato Emic, Jarmo van ’t Hof, Michel Versluis, Arjen Evers (62. Steven Timmer Arends), Joris Weidijk, Bas Janssen, Alex van Binsbergen

Artikel delen:

Reageer