Z.A.C. meiden Najaarskampioen 2012

Zwolle – In de wedstrijd van Zaterdag 24 november kon het meidenteam MD1 van Z.A.C. historie schrijven door als eerste meidenvoetbalteam kampioen te worden bij het meidenvoetbal van Z.A.C. in de lagere lagen. Slechts 1 x eerder was dit – sinds meiden- en vrouwenvoetbal bij Z.A.C. bestaat – aan de orde geweest en wel bij de A-junioren.

teamfoto_2012_d1m.jpg

Zaterdagmorgen werd in alle vroegte afgereisd naar Dronten om daar de wedstrijd ASVD M1 tegen Z.A.C. MD1 te spelen. Al snel stonden de meiden ruim voor op hun tegenstander en werd de uiteindelijke uitslag 3 – 10. Voor de Z.A.C.-meiden was het de 7e overwinning op rij. Ze voeren de lijst aan met 21 punten uit 7 wedstrijden, scoorden 45 doelpunten en kregen er slechts 9 tegen. Door de uitstekende resultaten van dit seizoen promoveren ze van de 2e naar de 1e klasse. Op 1 december staat nog de thuiswedstrijd tegen Barneveld op het programma, maar het kampioenschap is reeds binnen en kan ze niet meer worden ontnomen.

Ook de jongens van Z.A.C. D3G haalden het kampioenschap binnen. Zij hebben van de 11 wedstrijden 10 gewonnen en 1 gelijk gespeeld, wat resulteerde in 31 punten. Zij scoorden 75 maal en kregen 20 doelpunten tegen.

teamfoto_2012_09_d3.jpg

Artikel delen:

Reageer