Sportschool Mu Ssang succesvol op NK Taekwon-do

Zwolle – Op zondag 25 november heeft de Zwolse Sportschool Mu Ssang met 7 jeugd- en juniorleden deelgenomen aan het NK Taekwon-do in Capelle aan de IJssel. Vier deelnemers behaalden met hun sportieve prestaties een medaille.

mussang.jpg

Bij dames sparren behaalde Jamie Breunis brons, Jannetje Duits zilver en Jorrin Franken wist zelfs het goud te veroveren. Bij de heren tot 15 jaar behaalde Jairo Seleky het zilver, eveneens met sparren. Ondanks hun sportieve inzet vielen Christof Klaren, Minh Thy en Duco niet in de prijzen.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Prachtige resultaten voor de beoefenaars van deze verdedigingskunst waar discipline en zelfbeheersing hoog in het vaandel staan.
  Een aanrader voor ouders die hun kinderen zelfverzekerdheid willen laten aanleren.
  Zien we hier enkele toekomstige Olympische kampioenen?


  ⚠️ Meld

 2. Helaas een onzorgvuldigheid van mijn zijde: Op de Olympische Spelen wordt Taekwon-do van de WTF beoefend en niet van de ITF.
  Het verschil is dat bij ITF de handen wel gebruikt mogen worden om te stoten tijdens wedstrijden en bij WTF alleen de benen.
  Bij de Zwolse sportschool Mu Ssang was begin dit jaar een demonstratie te zien van Shaolin-monnik en Kung Fu-master Shi Heng Jin, beter bekend als Tommy Wang, die ik zelf tijdens één van mijn vele reizen in een afgelegen klooster in Henan in China heb mogen ontmoeten.
  Hopelijk komt hij volgend jaar nog eens naar Zwolle, want zijn kunsten en lichaamsbeheersing zijn uitermate imposant te noemen en ik heb het dit jaar jammerlijk genoeg gemist.
  Hierbij een video van hem backstage na een optreden in een Nederlands tv-programma: Tommy Wang.


  ⚠️ Meld

 3. Dame en Mariane bedankt, het wordt inderdaad tijd dat taekwondo wat meer bekendheid gaat krijgen.
  De meesten hebben geen idee wat deze sport eigenlijk inhoud.
  En voor diegenen die het wel denken te weten kijken naar de Olympische spelen, terwijl er toch een heel groot verschil is tussen die taekwondo en de onze.


  ⚠️ Meld

Reageer