De Librije behoudt derde Michelin ster

Zwolle – Maandag werd in de Hoge Hotelschool in Maastricht de Michelingids voor 2013 gepresenteerd. Daar bleek dat driesterren restaurant De Librije van het echtpaar Jonnie en Thérèse Boer uit Zwolle haar derde ster heeft behouden. Hun restaurant Librije’s Zusje behield de tweede ster. Nederland krijgt er geen derde driesterrenrestaurant bij.

Vier restaurants ontvingen hun eerste Michelinster: Bord’eau in Amsterdam , Blok’s in Amersfoort, Kaagjesland in Reeuwijk en HanTingCuisine in Den Haag. De rode gids voor 2013 telt 81 restaurants met één Michelinster. Opvallende verliezer is restaurant Solo in Gorinchem, dat de Michelinster moet inleveren. Ook Muller in Groningen, Paul van Waarden in Rijswijk, Schathoes Verhildersum in Leens en Au Coin des Bon Enfants in Maastricht komen niet meer voor op de lijst met sterrestaurants. Michelin kende geen derde driesterrenrestaurant toe aan Nederland. Het blijft voor ons land bij Oud Sluis in Sluis van Sergio Herman en De Librije in Zwolle van Jonnie en Thérèse Boer. Nederland heeft nu 101 ster(ren)restaurants, die zijn als volgt verdeeld: 2 keer 3 sterren, 18 keer 2 sterren en 81 keer 1 ster. In de rode gids voor 2013 staan bovendien 105 restaurants met een Bib Gourmand.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Wat een geleuter om zon ster ook een restaurant zonder ster kan bijzonder smakelijk eten maken .Ik ga niet eerst kijken van heeft die een ster.Bij de sterrenrestaurant betaal je ook sterren prijzen voor het eten en het is niet eens gezegd dat het dan beter smaakt


    ⚠️ Meld

Reageer