Pedroband el Jubal wint Zwarte Pietenband Festival

Zwolle – Afgelopen weekend vond in winkelcentrum "Boven ’t Y’ het tweede Nationaal Zwarte Pietenband Festival plaats. Voor Pedroband el Jubal een geweldig groot feest. De dag begon voor alle Perdroband pietjes al vroeg, om 08.00 uur vertrokken we vanuit Zwolle naar het gezellige Amsterdam. Aangekomen in Amsterdam mocht de Pedroband gebruik maken van de accommodatie van Marchingband ATM om de trompetjes weer te laten glimmen en de trommeltjes te spannen.

pedroband.jpg

Nadat de schoenen gepoetst waren en iedereen klaar was om te vertrekken heeft de band eerst kennis gemaakt met de wegwijspieten die ons heel de dag keurig begeleid hebben door winkelcentrum Boven ’t Y’. Aangekomen in het winkelcentrum kon voor de Pedroband het feest pas echt beginnen. De band heeft genoten tijdens alle optredens van de enthousiaste kinderen die zelfs mee speelden. De Pedroband speelde alle bekende Sinterklaasliedjes, maar dan op een eigenwijze en eigentijdse manier. ‘Sinterklaas is jarig’ en ‘Zie ginds komt de stoomboot’ hebben nog nooit zo vrolijk geklonken als dezxe dag.

De finale.
Rond klokslag 16.00 maakten alle Pietenbands (Strooinootjes, Zwartepietenbende, Almeria, Muggenblazers, Alle Tonen Mooi, Pietenband TNM1, Notenstrooiers, Pietenband BzS (Band zonder Sint) & Pedroband el Jubal) een feestje op het centrale plein, om vervolgens weer naar het beginpunt terug te keren.

Waar is dat feestje?
Wat volgde was een zenuwslopend moment in de vergaderruimte waar we met zijn allen moesten wachten op de definitieve uitslag. Alle enveloppen werden uitgedeeld en die van Pedroband el Jubal liet angstvallig lang op zich wachten, inmiddels waren de prijzen tot en met de nummers 3 uitgereikt. Dit betekende automatisch een verbetering van de vorige keer. Alleen de nummers 2 en 1 nog te gaan en JAAA Pedroband el Jubal wint het Nationaal Zwarte Pietenband Festival 2012!!! Na de bekendmaking werden we nog vrolijk toegespeeld door Pietenband TNM1 Harderwijk, Bedankt! En daarna kon het feestje pas echt beginnen. Tot laat in de avond hebben we met zijn allen genoten van het behaalde resultaat.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer