Dogfrisbee wedstrijd in Ruitersportcentrum Zwolle

Zwolle – Op zondag 9 december organiseert DiscoverFrisbee samen met Hondenschool Zwolle voor de vijfde keer een Dogfrisbeewedstrijd in Zwolle. Het thema dit jaar is “Western”. Deelnemers worden uitgedaagd om hun muziek, show en kleding aan te passen aan dit thema. Ook is de locatie gezellig aangekleed.

frisbee_hond-49-edit.jpg

Circa 50 deelnemers zullen de competitie aangaan en zullen prachtige shows laten zien samen met hun honden! Dogfrisbee is een leuke en dynamische hondensport, overgewaaid uit Amerika en groeiende in Nederland. Dogfrisbee bestaat uit 2 disciplines: Allereest “Freestyle” waarbij baas en hond een mooie en afwisselende show weggeven op muziek. Hierbij worden frisbees op veel verschillende manieren gegooid terwijl de hond ze op allerlei manieren vangt, bijvoorbeeld via een sprong over de rug van de baas, over het been, de buik, voeten et cetera. Tijdens de “Freestyle” zullen de outfits en muziek zo veel mogelijk worden aangepast aan het “Western” thema.

Daarnaast heb je het onderdeel “Toss & Fetch”. Hierbij gaat het erom dat de baas de frisbee zo ver mogelijk weg gooit, de hond deze vangt en weer terugbrengt. Hoe verder weg gevangen, hoe meer punten. Een spectaculair gezicht. Aanvang 9.30 uur – einde circa 16.30 uur. Het evenement zal plaatsvinden in Ruitersportcentrum Zwolle, Hollewandsweg 15, Zwolle – Zuid. Toegang is gratis. Nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten over deze sport? Meer informatie over trainingen, foto’s en een filmpje kunt vinden op www.discoverfrisbee.nl en www.hondenschoolzwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer