Belgische poprockformatie Zornik naar Hedon

Zaterdag 8 december staat de Belgische poprockformatie Zornik met hun ijzersterke gitaargeluid op het podium van Hedon Zwolle. De band staat al meer dan tien jaar garant voor knallende concerten, waaronder driemaal Rock Werchter en Pukkelpop. Het laatste werk Less > More vertolkt een nieuwe Zornik-sound en laat zien dat de heren nog lang niet uitgerockt zijn. Support is er deze avond van Dudettes.

Zornik is vooral in eigen land bekend maar wint ook terrein in Scandinavië en Nederland. De zuiderburen hebben inmiddels al 6 studioalbums op hun naam staan, waarvan de eerste vijf allemaal in de album top 10 van België belandde. Het laatste werk Less > More belooft deze traditie voort te zetten. Met het werk weet de band een nieuwe richting aan hun oeuvre toe te voegen. Instrumenten als melodica, ukelele, mandoline, accordeon en het klokkenspel worden warm onthaald en vinden hun plaats in de Zornik-sound.
Support: Dudettes

Heerlijke poprocknummers, dat is waar Dudettes voor staat. Ze waren de vaste support van Triggerfinger en stonden in het voorprogramma van de Golden Earring. Daarnaast waren ze te zien op vele festivals waaronder Eurosonic Noorderslag en Graspop en maakte begin dit jaar Popfront onveilig met hun krachtige gitaarrock. Hun debuut Fuel for Flying Hormones is een krachtige EP geworden, vol keiharde drums en snoeiharde gitaren en met de heerlijke stem van frontvrouw Zjoly Onrust.

SEAN ROWE

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer : Zaterdag 8 december

Open : 20:00 uur

 

Aanvang : 20:30 uur

Entree : € 12,00 (excl. € 1,00 servicekosten)

Kaarten zijn te koop via www.hedon-zwolle.nl en Plato of VVV Zwolle.

Artikel delen:

Reageer