Artiestennamen voor Vechtdaltrein Zwolle-Emmen

Zwolle – Maandagavond zijn in Hardenberg de namen voor de treinen van Arriva in het Vechtdalgebied bekendgemaakt. De nieuwe treinen krijgen de namen Herman Brood, Ilse de Lange, Danïel Lohues en Harry Muskee. Verder komen ook bekende namen als Jeroen Krabbé, Johan Rudolph Thorbecke en Mien Ruys op de treinen.

vechtdaltrein_3.jpg

De namen werden maandagavond bij een bijeenkomst bekend gemaakt. Begin december rijden de nieuwe treinen op het spoortraject Zwolle-Emmen, de zogeheten Vechtdallijn. Mensen konden tot 15 oktober een voorstel doen voor een nieuwe naam. In totaal werden er meer dan zeshonderd inzendingen ingestuurd. De treinen zijn gefabriceerd bij Stadler Rail AG in Bussnang, Zwitserland. De 14 nieuwe Spurttreinen van het type GTW EMU gaan vanaf 9 december dit jaar rijden op het traject Zwolle–Emmen. Het zijn, in tegenstelling tot het huidige treinmaterieel van Arriva, blauwwitte treinen. Arriva gaat tot en met 2027 het treinvervoer op de Vechtdallijnen verzorgen.

De nieuwe treinen zijn sneller, hebben een hogere frequentie en meer comfort voor reizigers van jong tot oud. Het gaat specifiek om 6 treinen van het type GTW 2/6 (twee stellen) en 8 treinen van het type GTW 2/8 (drie stellen). De treinen zijn comfortabel, geluidsarm, voorzien van een informatiebalie en beschikken over airconditioning. Ook hebben alle treinen een gelijkvloerse instap en brede toegangsdeuren met uitschuifbare trede, waardoor de treinen volledig toegankelijk zijn voor minder valide reizigers.

Naast het traject Emmen – Zwolle, maakt ook de lijn Almelo – Mariënberg deel uit van de Vechtdallijnen. Op dit traject gaat Arriva vanaf december 2013 rijden met bestaande Lint dieseltreinen welke voor aanvang van de concessie geheel worden vernieuwd.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Nee, de namen hebben niks met het treinverkeer uit te staan. Het zijn namen voor op de treinen zelf, en de namen zouden dan mensen moeten zijn die iets voor de provincie of de streek hebben betekend of dat nog steeds doen. Zo zijn er in Friesland en Groningen de Foppe de Haan, en meer van dat soort namen. Leuk toch?


  ⚠️ Meld

 2. Tsja, blijkbaar heeft een afdeling bij Arriva tijd teveel. Wat een onzin. Kunnen ze ook een zinnige verklaring geven waarom ze het doen?


  ⚠️ Meld

 3. Vincent Koevoets ieder mens in deze gemeente of provincie die werkt en belasting betaald heeft wat bijgedragen aan het geheel dus dan mag je alle namen van mensen daar wel voor gebruiken .Of zijn de genoemde namen boven ons verheven het zijn legendes die zichzelf uitgeleefd hebben in hun wereld waar lang niet iedereen het mee eens was


  ⚠️ Meld

 4. Blijkbaar zit het de NS dwars dat Arriva nu zulke mooie blauw-witte treinstellen heeft…

  Link

  (Waarmee ik uiteraard niet serieus insinueer dat de NS dit gedaan heeft :P)


  ⚠️ Meld

 5. .Of zijn de genoemde namen boven ons verheven het zijn legendes die zichzelf uitgeleefd hebben in hun wereld waar lang niet iedereen het mee eens was

  Velen denken daar blijkbaar anders over.

  De nieuwe treinen krijgen de namen Herman Brood, Ilse de Lange, Danïel Lohues en Harry Muskee. Verder komen ook bekende namen als Jeroen Krabbé, Johan Rudolph Thorbecke en Mien Ruys op de treinen.

  Wat hebben deze personen gedaan dan, waar jij anders over denkt

  Welke namen had jij graag op de treinen zien staan?


  ⚠️ Meld

Reageer