Echtpaar Van Beek-Derks 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Van Beek-Derks vierden op dinsdagmiddag hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar thuis een bezoek om hen persoonlijk te feliciteren. Als cadeau kreeg he tstel de keramieken schaal van de Zwolse kunstenaar Jan Kamphuis, opgemaakt met bonbons van Bonbonnerie Borrel.

27-11-2012_echtpaar_van_beek-derks_60jr_getrouwd_02.jpg

De heer Hendrikus Johannes (Harrie) van Beek, is geboren te Nijmegen op 24 september 1924. Mevrouw Maria Christina (Riet) Derks, is geboren te Nijmegen op 3 September 1926. Door vriendschap met de broer van mevrouw, kwam de heer van Beek dikwijls bij haar thuis, en maakte kennis met mevrouw. Langzaam kwam de toenadering tot stand, tot zij tot de ontdekking kwamen dat wij voor elkaar waren bestemd. Zij trouwden in het fraaie stadhuis van Nijmegen op 27 november 1952 en woonden daarna tijdelijk bij de ouders van mevrouw in. In november 1953 werd meneer door de NS overgeplaatst naar Groningen, waar zij op in 1954 een driekamerflat kregen toegewezen.

27-11-2012_echtpaar_van_beek-derks_60jr_getrouwd_01.jpg

 

27-11-2012_echtpaar_van_beek-derks_60jr_getrouwd_03.jpg

In 1954 werd in Nijmegen de oudste zoon Leo geboren. In 1955 werd het gezin uitgebreid door de geboorte van dochter Marien, gevolgd door Hans in 1957, en Monique in1960. Als gevolg van een promotie verhuisden zij in 1961 naar Utrecht waar een jaar later Yvonne ter wereld kwam. Opnieuw omwille van een promotie verhuisde het gezin in 1963 naar Almelo. Hier werd de jongste dochter Agnes geboren. Kort na haar geboorte moest het gezin weer van standplaats veranderen. Deze keer als gevolg van een reorganisatie werd de nieuwe woonplaats het al bekende Groningen, waar het hen nu beter beviel dan veertien jaar eerder. Zij hadden geleerd zich aan te passen.

Wat zij niet hadden geleerd was zich te wapenen tegen rampen. De eerste ramp overkwam toen zoon Hans in 1969 overleed binnen tien dagen aan een toen nog ongeneeslijke vorm van leukemie. Deze gebeurtenis bracht groot verdriet en dompelde het gezin in diepe langdurige rouw. In 1997 verloren zij dochter Yvonne waardoor zij opnieuw in rouw werden gedompeld. Als het echtpaar nu wordt gevraagd naar het aantal kinderen is het antwoord zes, waarvan twee overleden. Daarnaast hebben zij tien kleinkinderen en een achterkleindochter.

Hun beider gezondheid laat helaas te wensen over. Mevrouw lijdt aan geheugenverlies en verblijft drie dagen per week een aantal uren in een dagverblijf. Ook de gezondheid van meneer is helaas afnemend.

Hobby’s van mevrouw waren breien, wandelen, kleding maken, terwijl zij nu graag houten of aardewerkproducten van een vrolijk kleurtje voorziet. Hobby’s van meneer zijn wandelen, fietsen, lezen, tuinieren, genealogie en de laatste tijd het schrijven van zijn levensverhaal.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer