Typhoon in nieuw theaterstuk The Young Ones

Zwolle – Op 28 december gaat de derde grote winterproductie ‘Jeanne, de heks van Armagnac’ van The Young Ones in premiere. Deze nieuwe productie zal spelen van 28 december 2012 tot en met 13 januari 2013 en wordt een nog groter spektakel dan u eerder bij The Young Ones heeft gezien!

jeanne_de_heks_van_armagnac.jpg

De cast van de voorstelling bestaat uit 45 getalenteerde kinderen en jongeren uit Overijssel, twee professionele acteurs en een bijzonder nieuw gezicht op het toneel: Glenn de Randamie, beter bekend als de Zwolse rapper Typhoon! Live muziek, een bizarre zaalopstelling, spectaculaire decors en een grote hoeveelheid videoprojectie maken dit een voorstelling om niet te missen! Jeanne, de heks van Armagnac is een muzikaal en beeldend theaterspektakel over strijden voor je doelen en alles opgeven om deze te bereiken. Over vasthouden aan je idealen in een wereld waar bijna niemand het met je eens is. De voorstelling is gebaseerd op het klassieke verhaal over het boerenmeisje Jeanne d’Arc. Zij ontzet de stad Orléans die door de Engelsen wordt bezet. Later wordt ze gevangen genomen en van hekserij beschuldigd. Jeanne eindigt op de brandstapel.  De voorstelling gaat over een jong meisje dat haar toekomst in eigen hand neemt. Wanneer je leefomgeving zich in zwaar weer bevindt, kan je meer doen dan toekijken. Je kunt een beweging in gang zetten die positieve gevolgen heeft voor de toekomst. Daarmee daagt de voorstelling jou uit om je uit te spreken. Om je heen te kijken en je te realiseren dat de wereld groter is dan je slaapkamer en je Facebookpagina.

Jeanne, de heks van Armagnac is – na ‘Jeroen de Grote’ en ‘De Odyssee van O’ – de derde, grote familievoorstelling die The Young Ones samen met Theaterschool Young Ones van de Muzerie maakt. Voor deze voorstelling zoeken zij tevens de samenwerking met Theater Gnaffel en ArtEZ hogeschool voor de kunsten.Theaterdebuut van rapper Typhoon

Glenn de Randamie (beter bekend als rapper Typhoon) is inmiddels niet meer weg te denken uit de Zwolse hiphop scene, maar ook landelijk is zijn naam bekend. Typhoon brak door met zijn album ‘Tussen Licht en Lucht’ waarin hij laat horen dat hij niet alleen rapper, maar vooral woordenkunstenaar is. Jeanne, de heks van Armagnac is het theaterdebuut van Glenn de Randamie.

The Young OnesThe Young Ones is het broeinest voor jong (theater)talent in Oost-Nederland, gevestigd in Theater Young Ones; voormalig St. Michaelskerk te Zwolle. 
Jonge talentvolle spelers en makers worden uitgedaagd en krijgen de ruimte om zichzelf en hun talent te ontwikkelen onder professionele begeleiding en coaching op gebied van podiumkunsten en multimedia. 

The Young Ones richt zich op produceren van professionele voorstellingen en theaterprojecten met jongeren tussen de 10 en 26 jaar uit Oost-Nederland. 


Kaarten reserveren en informatie:

Kaarten kosten € 12,50 p.p. (incl. pauzedrankje) en zijn te koop viahttp://www.theateryoungones.nl of een uur voor aanvang aan de kassa van Het Young Ones Theater.

Artikel delen:
Reacties 6

Reageer