Zwolle lanceert cursus Digisterker

Zwolle – Huurtoeslag aanvragen, werk zoeken, een nieuw adres doorgeven, DigiD gebruiken… Veel zaken kunt u tegenwoordig online regelen. De overheid, en dus ook de gemeente Zwolle, doet steeds meer via internet. Maar niet iedereen vindt het even makkelijk om met internet te werken. Daarom organiseert de gemeente Zwolle, in samenwerking met de Bibliotheek Zwolle, de cursus Digisterker.

Voor wie? De cursus is bedoeld voor inwoners van Zwolle die al een beetje met internet kunnen omgaan. U leert hoe u informatie kunt vinden op websites van de overheid, bijvoorbeeld op www.zwolle. nl, maar ook op de site van de Belastingdienst of Sociale Verzekeringsbank. Ook leert u wat DigiD is, hoe u het aanvraagt en hoe u er allerlei zaken mee kunt regelen. De cursus bestaat uit vier blokken van twee uur en wordt in de ochtend, middag en avond gegeven. U maakt onder begeleiding en in een kleine groep gebruik van computers in de Bibliotheek Zwolle. De eerste cursus is op maandag 26 november 2012 gestart. Er zijn meerdere cursussen gepland, zowel op ochtenden, middagen en avonden. Blijkt een cursus vol te zitten en hebt u zich als geïnteresseerde opgegeven, dan ontvangt u bij een volgende cursus een uitnodiging via e-mail. De cursusdata en plaatsen staan in de activiteitenagenda van de Bibliotheek Zwolle (http://www.bibliotheekzwolle.nl/).

Aanmelden Wilt u zich aanmelden? Ga dan naar www.bibliotheekzwolle.nl/ digisterker. Hier vindt u ook informatie over de kosten en kunt u zich aanmelden voor een bepaald dagdeel.

Artikel delen:

Reageer