Korfbalkraker Sparta en Wit-Blauw

Zwolle – De regionale korfballiefhebbers kijken al sinds het wedstrijdprogramma bekend is uit naar het affiche van aankomende zaterdag. Dan spelen de kampioenskandidaten Sparta en Wit-Blauw (Kampen) hun eerste topper. Beide ploegen maakten onderweg nog geen fout.

Het Zwolse Sparta kende dit seizoen onder de nieuwe trainer Jasper Keizer een moeizame start. Op het veld werden de eerste wedstrijden verloren en bungelde de ploeg uit Stadshagen onderaan de ranglijst van de overgangsklasse. De ommekeer werd ingezet tegen Dindoa, ook in de zaal outsider voor de hoofdprijs, vindt Keizer. “Die wedstrijd was belangrijk. Daar hebben we op karakter onze eerste punten binnengehaald.” Ook Wit-Blauw komt op het veld uit in de overgangsklasse en spelen tot nu toe een constant seizoen. Coach Gerwin Bos heeft de beschikking over vier gevaarlijke dames en heeft ook twee jeugdige mannen in zijn basisopstelling staan. De meest in het oog springende dame is Eline Visscher die een snelle actie combineert met een aardig schot. Een andere opvallende pion is de pas 19-jarige Tom Rickli, afkomstig uit korfbalbolwerk Dalto. “Een behendige snelle speler, die een fantastisch debuutseizoen doormaakt”, stelt Bos. Beide ploegen willen dolgraag ontsnappen uit de eerste klasse, waar verplichte nummertje in Lelystad en Vaassen voor meer ergernissen dan spelvreugde zorgen. En het verlangen naar het spelen met de schotklok is vurig.

Na drie wedstrijden hebben beide ploegen nog de volle mep. Sparta speelde een overtuigende eerste helft tegen Elburg en Wit-Blauw troefde op de openingsdag Dindoa op karakter af. “Wit-Blauw heeft voldoende wapens, maar wij ook. Als we als collectief spelen, doorzetten als het even tegenzit en de verdedigende druk erop houden, dan maken we een goede kans”, analyseert Keizer. Want Sparta is dan wel met afstand de productiefste ploeg uit deze eerste klasse. De Zwollenaren incasseren ook een hoop tegentreffers.

Een doorn in het oog van Keizer. “We moeten de tegenstander dichter op de huid zitten. Zo dwing je fouten af. Wij zakken nog wel eens te ver terug. Om kampioen te worden, moeten we dat aspect verbeteren. De thuiswedstrijd tegen Wit-Blauw lijkt mij een mooi moment om daar weer een stapje in te zetten.”

Sparta –Wit-Blauw wordt gespeeld om 17.50 uur in de Windesheimhal.

Artikel delen:

Reageer