Meander Kerstconcert in Engelse stijl

Zwolle – Op dinsdag 18 en donderdag 20 december zal in de Plantagekerk in Zwolle het derde "Meander Kerstconcert" worden gegeven. Vanwege het overweldigende succes van de vorige Meander Kerst- en Passieconcerten, wordt het concert tweemaal uitgevoerd. Het is in Nederland uniek dat een dergelijk concert door 130 jongeren op dit niveau wordt gegeven.

meander_kerstconcert.jpg

Meander Vocaal, het schoolkoor van het Meander College bestaande uit 65 bovenbouwleerlingen, zal samen met Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel een collage van Engelse kerstmuziek brengen. Veel voorkomende componisten zijn John Rutter en David Willcocks, die hun stempel hebben gedrukt op de Engelse koorliteratuur. Naast de muziek zal ook de uitvoering in Engelse traditie plaatsvinden. Zo zal de eerste carol a capella door een solist uit het schoolkoor worden gezongen en is er ruimte voor samenzang en instrumentale orkestwerken.


Nieuw is dat ditmaal de kerstvieringen voor de leerlingen van het Meander College eveneens in de Plantagekerk worden gehouden. Op vrijdagochtend 21 december zullen alle leerlingen in drie sessies een bezinningsmoment met betrekking tot de kerstgedachte beleven. De muziek van het kerstconcert zal hier uiteraard een belangrijke rol in spelen.
Het Meander Kerstconcert begint op dinsdag 18 en donderdag 20 december om 20.15 uur in de Plantagekerk. Kaarten kosten €7,50 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen tot 12 jaar en zijn verkrijgbaar bij het Meander College (038-4533904) of aan de zaal. Meer informatie op www.meandercollege.nl en www.vuurvogeljeugdorkest.nl.

Artikel delen:

Reageer