Bigband Allotria meets Jan Wessels

Zwolle / Op zondagmiddag 16 december tovert Bigband Allotria het Grand Café van Bilderberg Grand Hotel Wientjes om tot sfeervolle jazzclub. Voor het slotstuk van een geslaagde concertserie voegt trompettist Jan Wessels zich als gastsolist bij de band. Aanvang concert: 16.00 uur, de entree is €7,50.

Jan Wessels is, mede door zijn veelzijdigheid en interesse in verschillende stijlen, een van de meestgevraagde musici in Europa. Als solist, studiomusicus en orkestlid van gerenommeerde bands als het Dutch Jazz Orchestra, Jazzorchestra of the Concertgebouw en het Metropole Orkest is hij een bekende verschijning. Daarnaast werkt hij als componist/arrangeur voor diverse bands, orkesten, en bekende artiesten én is hij als docent verbonden aan de conservatoria van Enschede en Zwolle.

Bigband Allotria heeft onder leiding van Herman Nijkamp in de afgelopen jaren vele succesvolle concerten verzorgd en meegedaan aan diverse bigbandfestivals en -concoursen. Met het decemberconcert sluit Allotria 2012 swingend af. Op het programma staan, naast traditioneel bigbandrepertoire, een aantal arrangementen van Jan Wessels. Daarnaast worden een aantal kerstklassiekers van een bigbandjas voorzien.

Artikel delen:

Reageer