Gezonde maatjes voetballen duofiets bij elkaar

Zwolle – Een jeugdteam van voetbalvereniging (VV) Lettele overhandigt op 1 december 2012 een cheque aan één van de logeerhuizen van Frion: De Cornel. Het jeugdteam deed mee aan de Zwaluwen Jeugd Actie.

Onder het mom van ‘Gezonde maatjes voetballen voor hun gehandicapte kameraadjes’, voetbalden zij een mooi geldbedrag bij elkaar. Door deze geweldige actie gaat een langgekoesterde wens van het logeerhuis in vervulling en ziet de jeugd waar het geld naar toe gaat. Het logeerhuis kan nu een duofiets met trapondersteuning aanschaffen. Dergelijke hulpmiddelen worden niet betaald vanuit de reguliere AWBZ-gelden. En met zo’n fiets kunnen mensen waarvoor dit niet vanzelfsprekend is, veel meer genieten van hun omgeving.

Een duofiets met trapondersteuning biedt veel mogelijkheden voor mensen met een handicap. Dit vond Ellen Huis in ’t Veld, begeleider bij het logeerhuis De Cornel en bestuurslid van VV Lettele, ook. Ondernemend als zij is, diende zij het verzoek in bij de Zwaluwen Jeugd Actie om voor een deel van de opbrengst in aanmerking te komen. “Elk weekend komen jongeren met een verstandelijke beperking logeren. Voor hen is het door hun handicap niet vanzelfsprekend om even zelfstandig een stukje te fietsen. Met zo’n fiets kun je samen met een begeleider of een vrijwilliger lekker naar buiten en genieten van de andere omgeving. Daarnaast geeft fietsen veel plezier, ontspanning en vergroot het je wereld. Denk bijvoorbeeld aan de wind door je haren, de zon op je gezicht, een prachtig vergezicht of mooie zonsondergang. Ervaringen die voor mensen zonder een beperking heel normaal zijn. Deze duofiets maakt dat zij dit ook kunnen ervaren en hier van kunnen genieten.”

Zwaluwen Jeugd Actie

VV Lettele doet net als vele andere voetbalverenigingen jaarlijks mee aan de landelijke Zwaluwen Jeugd Actie. Met deze actie zamelen de voetbalverenigingen geld in voor een goed doel. 2/3 van de opbrengst gaat naar het Prinses Beatrix Fonds en wordt onder andere besteed aan onderzoek naar spierziekten bij kinderen. 1/3 van het bedrag besteedt de Zwaluwen Jeugd Actie aan sport-, spel- en recreatievoorzieningen voor de gehandicapte jeugd.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer