Bieb-pas voor deelnemers Gilde Taalcafé!

Zwolle – Het Gilde Taalcafé is inmiddels bijna een jaar gevestigd in de Bibliotheek in het centrum van Zwolle. Elke vrijdagochtend komen anderstaligen en vrijwilligers bij elkaar in het Biebcafé om samen in kleine groepjes Nederlandse conversatie te oefenen. Dat doen we meestal aan de hand van een thema zoals verkeer, poëzie, humor, hobby’s, gezondheidszorg, etc.

 

taalcafe.jpg

 

Doordat we in de bibliotheek zitten hebben we de beschikking over vele kranten, tijdschriften en boeken. Zo is er in de kelder van de bibliotheek een speciale selectie van makkelijk leesbare boeken voor volwassenen.  De bibliotheek biedt daarnaast de deelnemers van het Taalcafë een gratis proefabonnement van drie maanden aan.  Dus drie maanden kan men boeken, CD’s, DVD’s en andere materialen lenen zonder kosten.  Met de bieb-pas hebben anderstaligen ook toegang tot een handige digitale krant, De Slimme Nieuwslezer.  Een krant voor anderstaligen en laaggeletterden in eenvoudig Nederlands met uitleg van moeilijke begrippen.

Nu de inburgering niet meer door de overheid gefinancierd wordt maar volledig door de cursisten betaald moet worden, is het fijn dat er betaalbare mogelijkheden voor zelfstudie zijn.

Gilde Taalcafé draagt daar in samenwerking met De Bibliotheek graag haar steentje aan bij.

Gilde Taalcafé . Elke vrijdag van 9.00 tot 11.00 uur. Binnen via de achteringang aan de Spoelstraat. Deelname is gratis. Info: Tineke Puyenbroek 06-42807670 / tineke-p@home.nl

Artikel delen:

Reageer