Duidelijkheid over archiefmateriaal en stadionklok

De afgelopen dagen is er in verschillende media gesproken over het archiefmateriaal van FC Zwolle en de klok van het oude Oosterenkstadion. FC Zwolle wil graag duidelijkheid geven over deze twee zaken.  

Afgelopen weekend zijn enkele personen de Johan Cruijff tribune binnen gegaan. Op de eerste verdieping van deze tribune stond nog een speciale archiefcontainer. Deze afgesloten en beveiligde container, die maandag zou worden opgehaald om de inhoud te vernietigen, is opengebroken. Er zijn slechts enkele oude documenten meegenomen. FC Zwolle betreurt de situatie zeer en had dit ook niet overzien, maar wil graag aangeven dat belangrijke informatie elders en op een andere manier is opgeslagen.


De bewuste container met een deel van de loonadministratie…

De dag na de afscheidswedstrijd van het Oosterenkstadion is de oude stadionklok verdwenen. FC Zwolle heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie aangezien de club het plan heeft opgevat om de stadionklok een mooie plek te geven in het nieuwe stadion. De klok is net als het lichtbord van de Johan Cruijff tribune eigendom van FC Zwolle. FC Zwolle hoopt dat de klok wordt teruggeven aan de club door de huidige bezitters. Zo kunnen alle supporters van FC Zwolle straks nog genieten van een stukje nostalgie uit het oude Oosterenkstadion.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Zo kunnen alle supporters van FC Zwolle straks nog genieten van een stukje nostalgie uit het oude Oosterenkstadion.

  Is eigenlijk wel zo eerlijk!


  ⚠️ Meld

 2. Ik snap er nu niet zo veel meer van , mochten supporters nu w?©l of niet officieel prullaria (of zoals sommige supperters het beschouwen: soeveniers) meenemen uit het geslooptee stadion?
  Want als dat w?©l zou mogen, dan had FC zwolle natuurlijk al haar spulletjes die ze wilde bewaren eerst goed moeten opbergen!
  En zo niet, tja, dan moet alles natuurlijk weer netjes worden terugbezorgd aan de rechthebbende eigenaar…. :-


  ⚠️ Meld

 3. Natuurlijk mocht dat officieel gezien niet, het is wel te verwachten dat het gebeurt. Ik kan me goed voorstellen dat de club de klok terug wil als ze er iets mee van plan zijn in het nieuwe stadion. Ik zie de klok zelf ook liever in het nieuwe stadion terug dan wanneer er een paar supporters thuis van kunnen genieten. Het algemeen belang is dan vele malen groter.

  Ik snap best dat FC Zwolle op z’n verantwoordelijkheid m.b.t. het verleden gewezen wordt, het komt op mij alleen steeds meer over als een heksenjacht om de directie en het bestuur maar een loer te kunnen draaien.


  ⚠️ Meld

 4. Misschien is het een idee, dat de klok tijdens de opening van het nieuwe stadion feestelijk overgedragen en geplaatst wordt…?


  ⚠️ Meld

 5. Zwaar overtrokken vindt Gerald van den Belt de commotie die is ontstaan na de diefstallen in het Oosterenkstadion.

  Toch sluit de directeur van FC Zwolle een aangifte niet uit.

  Liggen de salarisstroken van Jaap Stam en Bert Konterman op straat?

  Van den Belt: “Daar is geen sprake van. De dieven, want dat zijn het, roepen dat ze salarisgegevens hebben bemachtigd. Maar ik weet zeker dat er geen gevoelige informatie heeft gezeten in de papierversnipperaar, waar wat uitgehaald is. Daarom hebben we ook nog geen contact gezocht met jongens als Stam en Konterman, dat is niet nodig. Het is ook niet zo dat een vuilnisbak is leeggehaald. Je praat over een afgesloten versnipperaar, die papieren vernietigt.”

  Enig idee wat er dan wel zoek is?

  “Daar heb ik echt geen benul van. Het zal gaan om een paar formulieren of facturen uit de jaren 1992, 1993 en 1994. Er wordt wel veel geroepen, maar ik heb nog niets tastbaars gezien.”

  De klok is wel uit het stadion verdwenen, dat is pijnlijk.

  “Klopt. Dat het in overleg met de sloper zou zijn gebeurd, is volslagen onzin. De klok is ook gewoon gejat. In tegenstelling tot de dieven van de papieren weten we wel wie de klok in huis heeft. Ik hoop dat de jongens hun verstand gebruiken en de klok terugbrengen. Als dat niet gebeurt overwegen we wel aangifte te doen.”

  De klok is de club veel waard?

  “Het lijkt ludiek dat een klok wordt gestolen, maar ik denk daar toch anders over. Net als de lichtbak van de Johan Cruijff-tribune is de klok een attribuut, dat een mooie plaats dient te krijgen in het nieuwe stadion. Hetzij functioneel hetzij ergens in de entree of een andere prominente plaats.”

  Het stadion moet beveiligd worden!

  “Je zou het wel gaan denken. Ik kan mij voorstellen dat sommige dingen aantrekkingskracht hebben op supporters. Maar er zijn grenzen en die zijn overschreden.”

  Bron: De stentor


  ⚠️ Meld

Reageer