Stichting wil 150 Oekraïense gezinnen helpen

Zwolle – In Oekraïne zijn de omstandigheden voor veel arme gezinnen er niet beter op geworden. Arme gezinnen gaan een onzekere en koude winter tegemoet. Stichting Oekraïne Projecten Hattem/Zwolle wil 150 gezinnen helpen. 

In Oekraïne is de kloof tussen arm en rijk erg groot. De wereldwijde crisis heeft de voorzichtige economische groei van een paar jaar geleden compleet doen verdwijnen. Hierdoor gaan veel gezinnen een onzekere en koude winter in. De Oekraïense stichting Armenhulp heeft in haar weide omgeving de gezinnen in nood geïnventariseerd. Zij wil deze winter 150 gezinnen in het westen van het land helpen. De gezinnen worden deze winter drie keer door een lokale medewerkster van de stichting Armenhulp bezocht.  Door meerdere keren een bezoek te brengen, kunnen de levensomstandigheden van de mensen goed worden gevolgd en wordt het voedsel verspreid over de winter aangeboden.    Kerstbroden en Wintermarkt

Voor ieder gezin is voor een hele winter ongeveer € 100,- nodig. U kunt de gezinnen in Oekraïne helpen door via de website http://www.oekraine-projecten.nl/ een heerlijk kerstbrood te bestellen. Dit kan al vanaf € 5,-. Het brood wordt op 21/22 december gratis thuis bezorgd. Per brood gaat € 3,- rechtstreeks naar het project.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Dacht dat er met al die bezuinigingen deze stichting beter kan kijken en helpen bij de armen in Nederland.Momenteel gaat het hier ook met veel ouderen dezelfde kant op .In de Oostbloklanden hebben ze jaren in het communisme geleefd en daar moeten ze eigenlijk de Russen op aanspreken dat ze in armoede verkeren .Er zijn onnoemelijk veel rijken Russen die hier nu in de westerse wereld infiltreren die er de schuld aan hebben voor de armoede daar in de oostblok landen


    ⚠️ Meld

  2. Suze, het is voor jou ook nooit goed he? Telkens weer schande roepen over andere mensen en anderen verdacht maken. Zonde van je tijd Suze!
    Ik ben blij dat deze stichting iets doet voor deze mensen. Wanneer jij een beter idee hebt, ga het dan maar uitvoeren en niet alleen het idee opperen in de hoop dat een ander het wel oppakt. Dan maak je tenminste gunstig gebruik van je tijd.


    ⚠️ Meld

Reageer