Berkum bezoekt revanche-belust WHC

Zwolle – Berkum speelt op zaterdag 1 december uit bij WHC, een streekderby die altijd al een bijzondere lading heeft maar waarin de Wezepers nu zullen willen tonen dat de tegenvallende resultaten van de laatste tijd geen maatstaf zijn voor de kwaliteit van hun selectie. Zeker na de recente uitschakeling in het bekertoernooi door tweedeklasser Owios zal WHC uiterst gemotiveerd aan de start verschijnen.

“WHC heeft nog steeds een heel goede ploeg, die ook hoger gaat eindigen dan waar ze nu op de ranglijst staan. Dat ze het de laatste tijd minder hebben gedaan zegt mij helemaal niets. De wedstrijd WHC-Berkum leeft altijd en de WHC-spelers laten zo’n duel echt niet lopen omdat het even tegen zit. Die stáán er zaterdag gewoon als team,” verwacht Berkum-coach Roeland ten Berge. WHC liep vorig seizoen op een haar na promotie naar de Topklasse mis en begon teleurstellend in het nieuwe seizoen van de Hoofdklasse C. Daarna richtte het team zich echter weer op en vanaf begin oktober bleven de Wezepers vijf keer op rij ongeslagen. Daar zaten ook knappe zeges bij tegen ACV en Sparta Nijkerk, zodat de hoop op betere tijden bij WHC terugkeerde.

In het laatste competitieduel haalde DVS ’33 echter een streep door die rekening door in Wezep met 1-2 te winnen. WHC kwam toen nog wel tot een gelijkmaker maar kreeg in de tweede helft de kous op de kop. “We waren veel te onrustig, verkeerde oplossingen, foute aannames. We hadden nog kans op de 2-2, maar als je heel realistisch bent was dat niet echt verdiend geweest want DVS had de wedstrijd vier of vijf keer op slot kunnen gooien,” aldus de teleurgestelde assistent-trainer Martin Reynders, die de al geruime tijd zieke Jan Everse als WHC-coach verving.

Na de deceptie tegen DVS volgde deze week een nieuwe afknapper in de ‘gemeente-derby’ tegen Owios, waarin de tweedeklasser er in slaagde om WHC met een sensationele 0-1 zege uit de strijd om de Districtsbeker Oost te knikkeren. WHC kreeg wel kansen maar verzilverde die niet en Owios benutte kort voor tijd een strafschop, nadat de Oldebroekers in de eerste helft al een penalty hadden gemist. WHC-keeper Frans Koornberg liep bij de actie die tot de laatste strafschop leidde bovendien tegen een directe rode kaart op, zodat hij zaterdag tegen Berkum zal moeten toekijken. Berkum heeft een wat rustiger voorbereiding achter de rug, want afgelopen weekend wonnen de Zwollenaren hun bekerduel bij vierdeklasser Colmschate ’33 in Deventer relatief eenvoudig met 0-4. In het laatste competitieduel haalde Berkum een punt door met 0-0 gelijk te spelen bij VVOG in Harderwijk. Daarmee bezet de Zwolse ploeg nu een verdienstelijke vijfde plek op de ranglijst met 17 punten uit 11 wedstrijden, een positie die bij een zege in de wedstrijd van komend weekend zicht biedt op de subtop. WHC staat derde van onderen, maar heeft toch maar vijf punten minder dan Berkum en kan dus door een paar goede wedstrijden een stuk klimmen.Welke van de twee ploegen over de sterkste zenuwen beschikt en de kansen weet te benutten wordt zaterdag duidelijk op Sportpark Mulderssingel aan de Hoeloosweg in Wezep. Er zal daar om 14.30 uur worden afgetrapt en de wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Maarten Dubbeld uit Barendrecht.

Artikel delen:

Reageer