Ambelt leerlingen presenteren hiphopvoorstelling in Hedon

Zwolle – In het kader van Eigen Kracht presenteren leerlingen van Ambelt dinsdag 4 december de hiphopvoorstelling ToTaalBeeld in Zwols poppodium Hedon. De leerlingen doorliepen de afgelopen weken workshops onder begeleiding van de ervaren crew van de Fakkelteitgroep. Alle hiphopdisciplines komen aan bod, variërend van rap, dans tot visuals en graffiti. Dit alles wordt ondersteund door de hardste beats van de leerlingen die de workshop music production hebben doorlopen.

juntenienke.jpg
Junte Uiterwijk en Nienke van de Ploeg (artistiek leiders). Foto: Wieger Steenhuis.

Het thema van de hiphopvoorstelling is “mijn jaar 2013”. Met dit thema laten de rappers, breakdancers, producers en VJ’s van de Fakkelteitgroep de leerlingen nadenken over de vraag hoe 2013 hun jaar wordt. Dit brengen zijn tot uiting in o.a. hun teksten en raps, visuals en graffiti. De leerlingen hebben hun vrienden, familie, kennissen en docenten uitgenodigd om te komen kijken. Het Eigen Kracht concept ToTaalBeeld is een initiatief van het hiphopcollectief Fakkelteitgroep, Zwols poppodium Hedon en New Arts Zwolle in opdracht van Kunstencentrum Muzerie namens provincie Overijssel en wordt geleid door het artistieke team Nienke van de Ploeg en Sticks.

Eigen Kracht tracht mensen te inspireren hun talenten te ontwikkelen en gezamenlijk tot een groter geheel te komen. Met ToTaalBeeld krijgt dit vorm in een hiphopvoorstelling. De Ambelt en AOC De Groene Welle zijn de eerste scholen die deelnemen aan dit initiatief.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Marianne, als je zin hebt in een zakje wiet, kun je beter naar de coffeeshop. Op weblogzwolle kun je deze niet bestellen geloof ik;)


  ⚠️ Meld

 2. Wat heeft wiet nou te maken met wat al deze mensen doen.
  Ze zorgen ervoor, dat kinderen zichzelf mogen zijn, zelfvertrouwen opbouwen, ervaring opdoen met muziek en hoe ze elkaar kunnen helpen om iets goeds neer te kunnen zetten.
  Ik zelf ben er geweest, omdat mijn zoon op de Ambelt zit.
  Zelfs de kinderen die normaal heel verlegen zijn, zijn het podium op gegaan en hebben allemaal een fantastische show neergezet.
  Dus kom eerst maar eens kijken, voordat je een oordeel klaar hebt over de mensen die iets voor kinderen doen.

  Ik wil iedereen die hier aan mee hebben gewerkt, bedanken voor deze geweldige show, ga zo door.
  Mvg. Suzan


  ⚠️ Meld

Reageer