Zwolle’s eerste netwerkcoaches ontvangen certificaat

Zwolle – Door ziekte, beperking, ouderdom en andere redenen kunnen mensen in een isolement raken. Om het sociale netwerk van deze mensen te versterken is ‘Vrijwilligerscentrale Zwolle – Steunpunt Informele Zorg’ het project ‘Goed voor elkaar!’ gestart. Vrijwillige netwerkcoaches helpen anderen hun sociale netwerk te vergroten. De eerste elf coaches ontvingen woensdagavond 28 november hun certificaat.

netwerkcoach.jpg
Foto: Nettie Bulthuis

Mensen hebben elkaar nodig. Met een goed sociaal netwerk leven we gezonder, hebben we meer energie en oordelen we positiever over ons leven. Sociale contacten helpen om een zelfstandig leven te leiden en aan de samenleving deel te nemen. Omdat het opbouwen en onderhouden van sociale contacten helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend is, zijn in Zwolle en Kampen vrijwillige netwerkcoaches getraind om kwetsbare, eenzame en geïsoleerde burgers te ondersteunen bij het opbouwen van hun sociale contacten.

De netwerkcoach helpt deelnemers stappen zetten in het uitbreiden van hun sociale netwerk. Inmiddels zijn al vier koppels van netwerkcoach en deelnemer gemaakt. Mensen die ook hulp willen bij het uitbreiden van hun sociale netwerk kunnen contact opnemen met Steunpunt Informele Zorg voor meer informatie via (038) 422 52 00 of info@informelezorgzwolle.nl.

Voor het project ‘Goed voor elkaar!’ werkt Steunpunt Informele Zorg samen met de Vrijwilligerscentrale in Kampen en de Stichting Welzijn Ouderen Zwartewaterland.

Artikel delen:

Reageer