Onderzoek naar nieuwe locatie bibliotheek in Zwolle

Er komt een onderzoek naar de locatie van de bibliotheek in Zwolle. De bibliotheek zit al jaren in een groot monumentaal pand aan de Diezerstraat, de winkelstraat van Zwolle. De gemeente en de bibliotheek bekijken nu of de locatie nog wel geschikt is.

Zo zouden toekomstplannen van de bibliotheek ruimtegebrek kunnen opleveren en is het pand niet doorzichtig en uitnodigend genoeg. Omdat er aan het monumentale pand bijna niets mag worden gewijzigd, zou een nieuw pand voor de bibliotheek een oplossing kunnen zijn.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 3
 1. En wat moet er dan met het huidige pand gebeuren? Om precies deze reden zou je er ook geen winkel ofzo van kunnen maken.


  ⚠️ Meld

 2. kijk dit lijkt mij nou een mooie gelegenheid om nog eens over het noordereiland te denken graaf dat ding diep af een mooie grote parkeergarage eronder en mooi naast de spiegel een ruime bieb met grote zalen voor eventueel gastcolleges en cultuurgedoe. bouw een pand dat echt aanvulling is op de spiegel en je krijgt een mooie aantrekkings kracht op dat gebied.

  oh ja dat pand van de bieb zou een perfecte bijenkorf kunnen zijn en die hebben toch niet heel veel gevelreclame nodig omdat de naamsbekendheid al zo groot is.

  net als nu bij fc zwolle had daar nou een mooi topsport sporthallencomplex bijgebouwd dan had iedereen gebruik kunnen maken van een perfect voor topsport ingericht gebied dit vond ik al een gemiste kans maar ja wie ben ik hierin.


  ⚠️ Meld

 3. Gisteren was in het nieuws dat het bibliotheek bezoek en leden terug lopen. Logisch aangezien bijna iedereen al een behoorlijke bieb thuis heeft met internet. Ik hoop dat ze dit in hun achterhoofd meenemen voordat er weer een megalomaan project uit komt rollen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.