PEC Zwolle – VVV-Venlo voorbeschouwing

Zwolle – Vrijdagavond trappen PEC Zwolle en VVV-Venlo het vijftiende eredivisieweekend van het seizoen af. In een nagenoeg uitverkocht IJsseldelta stadion gaat de selectie van PEC Zwolle op jacht naar de tweede thuisoverwinning op rij. Waar twee weken terug het kwakkelende NAC Breda aan de zegekar werd gebonden, is de opponent vandaag wederom een concurrent in de strijd om de onderste plaatsen.

VVV-Venlo staat op dit moment zeventiende met tien punten. Dit zijn er twee minder dan PEC Zwolle. De Limburgers zitten in een wisselvallige periode. Zo werd er vorige week in de eigen Koel gelijkgespeeld tegen sc Heerenveen en een paar weken geleden verloren van NAC Breda. Aan de andere kant werd er wel weer knap gewonnen uit bij AZ en thuis tegen Willem II. Opvallend is het (negatieve) record dat VVV-Venlo twee weken geleden wist te boeken. Door de 2-0 nederlaag uit bij Ajax wisten de Limburgers voor de 43e uitwedstrijd op rij in de Eredivisie een doelpunt te incasseren. Hiermee nam VVV-Venlo het oude record over van Go Ahead Eagles, dat tussen december 1979 en april 1982 42 uitduels op rij de nul niet wist te houden.

De laatste keer dat Zwolle en VVV-Venlo in het IJsseldelta stadion tegenover elkaar stonden, eindigde in een 1-2 overwinning voor de Limburgers. In deze finale ronde van de play-offs had Zwolle in de tweede helft geen antwoord op de boomlange spits van de Venlonaren Michael Uchebo, die in de laatste twintig minuten twee keer wist te scoren. De assist werd in beide gevallen gegeven door Ahmed Musa, die momenteel furore maakt in Rusland. Bij CSKA Moskou wist hij dit seizoen in zeven wedstrijden acht keer te scoren. Door deze nederlaag kwam het toenmalige FC Zwolle na de return in Venlo één doelpunt te kort voor promotie. Bij beide ploegen loopt één speler rond die een verleden heeft bij de tegenstander. Zo speelt Yanic Wildschut nu bij VVV-Venlo, terwijl hij twee seizoenen terug nog onder contract stond in Zwolle. Bij de Blauwvingers wist hij in het seizoen 2010-2011 tot 33 optredens in het eerste elftal te komen, waarin hij drie doelpunten maakte. Van de spelers uit de huidige PEC Zwolle-selectie stond alleen reservedoelman Danny Wintjens bij VVV-Venlo onder contract. De geboren Limburger speelde twee seizoenen in Venlo, waarin hij tot 38 wedstrijden kwam.

Het duel vanavond staat onder leiding van scheidsrechter Nijhuis. Boonman, Van de Ven en Bax zullen hem hierbij assisteren. Aftrap in het IJsseldelta stadion is vanavond om 20.00 uur. Voor de mensen die nog geen kaart hebben weten te bemachtigen, biedt de Stentor tribune uitkomst. In de PEC Zwolle Fanshop zijn alle kaarten uitverkocht. Zit u vanavond niet in het stadion, dan kan het duel op Eredivisie Live worden bekeken. De wedstrijd wordt rechtstreeks uitgezonden op kanaal 1, waar vanaf 19.30 uur ook zal worden voorbeschouwd op deze belangrijke confrontatie.

Meest recente ontmoetingen in Zwolle:
26 mei 2011 FC Zwolle – VVV-Venlo 1-2 (play-offs promotie/degradatie)
6 februari 2009 FC Zwolle – VVV-Venlo 1-2 (Jupiler League)
29 september 2006 FC Zwolle – VVV-Venlo 1-2 (Jupiler League)
14 oktober 2005 FC Zwolle – VVV-Venlo 1-1 (Gouden Gids Divisie)
25 september 2004 FC Zwolle – VVV-Venlo 2-2 (Gouden Gids Divisie)

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.