Opening Hanzelijn wordt één groot feest!

Zwolle – De Hanzelijn is klaar! Reden voor groot feest in de binnenstad van Zwolle. Op 8 december reis je van station Lelystad, Dronten en Kampen-Zuid gratis met de trein naar Zwolle. De stad staat bol van activiteiten. Theater, muziek, dans en heel veel meer!

Om de opening te vieren organiseert Zwolle Marketing in samenwerking met Xplosief op zaterdag 8 december 2012 een groots openingsfeest in de binnenstad van Zwolle. Op station Zwolle worden reizigers ontvangen met theater, muziek en gratis shoppingbags. Vanaf het station zal een feestelijk aangeklede route de bezoekers naar de binnenstad leiden waar het feest in het stadspark aan de Potgieterssingel begint. Onder de Sassenpoort, in het groene stadspark langs de gracht, waan je je in een sprookje met een gevarieerd programma muziek, kunst en theater. Omdat Zwolle is omgetoverd tot Zwolle Grimmstad kun je in het sprookjesbos genieten van een speciaal sprookjesconcert. Daarnaast kan iedereen komen proeven op een speciale smaakmarkt “Het Land van Smaak en Ambacht”.

Tegelijkertijd met de opening van de Hanzelijn wordt ook de tweede editie van het IJsbeeldenfestival geopend. Een team van 40 internationale en Nederlandse ijskunstenaars is met behulp van 250.000 kilo ijs en 250.000 kilo sneeuw hard aan het werk om diverse sprookjes van ‘Grimm’ in een ijsbeeld te maken. Vanaf 8 december kan iedereen een bezoek brengen aan één van ‘s werelds grootste IJsbeeldenfestival.

Midden in de stad, op het Grote Kerkplein, vormt het indrukwekkende Saddlespan-podium het decor voor een ochtend, middag en avond vol muziek. Muzikaal Zwolle presenteert zich in een grandioos concert vol stijlen en beats met onder andere Rico en Typhoon, Muppetstuf en Sticks.De dag wordt afgesloten met theaterspektakel De Engel op de Grote Markt om 22.15 uur.

Kijk voor het complete programma op www.nieuwehanze.nl

Naast het openingsfeest op 8 december in Zwolle is er deze dag ook de mogelijkheid om kennis te maken met de activiteiten in Lelystad, Dronten en Kampen. Bezoekers zijn in elke stad langs de nieuwe Hanzelijn welkom om de opening van de spoorlijn met de inwoners te vieren. Om dit voor u zo makkelijk mogelijk te maken, kunt u deze dag tussen 9.00 – 18.00 uur gratis reizen over het nieuwe traject. Houdt wel rekening met het vertrek van de laatste trein om 17.30 uur richting Kampen, Dronten en Lelystad. Vanaf zondag 9 december zal de nieuwe dienstregeling van toepassing zijn.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer