Puntje voor PEC Zwolle tegen VVV-Venlo

Zwolle – PEC Zwolle heeft vrijdagavond een puntje overgehouden na het zeer matige duel tegen VVV-Venlo. In het eigen stadion werd de uitslag 0-0. Zwolle begon zonder Joey van den Berg aan de wedstrijd. Na een lange bevalling van zijn vrouw, en een slapeloze nacht voor hemzelf, werd de aanvoerder vrijdag vader van een dochter. Datzelfde had Bram van Polen ook zomaar kunnen overkomen, zijn vrouw staat ook op het punt om te bevallen. Hij verscheen wel aan de start.

30-11-2012_pec_zwolle-vvv_venlo_0-0_08.jpg

De eerste helft was niet om aan te zien. Het was van beide kanten een behoudend schaakspel en daardoor bijna slaapverwekkend. Zowel PEC Zwolle als ook VVV-Venlo leken te wachten totdat de ander een fout zou maken. Soms leek het er even op, maar een wedstrijd met weinig passie was het gevolg. Een schot van Ronnie Reniers in het zijnet van de tegenstander kon de wedstrijd niet uit het slop trekken. In de blessuretijd van de eerste helft werd een schot van Jesper Drost door Joost Broerse van richting veranderd, waardoor keeper Niki Mäenpää bijna verrast werd. Hij kon de bal met zijn vuist wegslaan. De tweede helft leek beter van start te gaan. Pas in de 51e minuut viel de eerste grote kans te noteren. Na een voorzet van Ronnie Reniers miste Denni Avdic de bal. 10 minuten later kreeg Jesper Drost misschien nog wel een grotere kans, ook hij kopte vlak voor het doel van VVV jammerlijk naast. Drie minuten later was het weer Avdic die na een voorzet van Rochdi Achenteh de bal net naast het doel knikte.

30-11-2012_pec_zwolle-vvv_venlo_0-0_09.jpg

_mg_3ed678.jpg

30-11-2012_pec_zwolle-vvv_venlo_0-0_06.jpg

Dat waren wel de drie hoogtepunten, en in wezen de reden voor een verdiende overwinning op de Limburgers, die maar weinig mogelijkheden creëerden. Zover kwam het dus niet. Ook de rentree van de langdurig geblesseerde Arne Slot veranderde daar niets aan. Hoe hard het publiek de Blauwvingers ook toe ging zingen. Art Langeler na de wedstrijd: "We hebben voldoende mogelijkheden gehad om goals te maken. Als je niet kunt winnen, moet je zorgen dat je niet verliest. We hebben er weer een punt bij. We hebben dezelfde insteek als VVV. Volgend jaar willen we weer in de Eredivisie spelen."

 30-11-2012_pec_zwolle-vvv_venlo_0-0_01.jpg

30-11-2012_pec_zwolle-vvv_venlo_0-0_02.jpg

30-11-2012_pec_zwolle-vvv_venlo_0-0_05.jpg

30-11-2012_pec_zwolle-vvv_venlo_0-0_04.jpg

30-11-2012_pec_zwolle-vvv_venlo_0-0_03.jpg

 30-11-2012_pec_zwolle-vvv_venlo_0-0_07.jpg

30-11-2012_pec_zwolle-vvv_venlo_0-0_10.jpg 

_mg_3yt267.jpg

_mg_33xs71.jpg

_mg_3405hg.jpg

_mg_hg3333.jpg

_mg_rth3242.jpg

_mgtrh3411.jpg

_mthg_3631.jpg

30-11-2012_pec_zwolle-vvv_venlo_0-0_11.jpg

mg_36ghj82.jpg

Artikel delen:
Reacties 45
 1. Ik noem het liever slordig voetbal, ik heb wel een aantal momenten van zeer goed voetbal gezien van de koninklijke PEC. Daarbij speel je wel tegen lucky venlo, dan ben je bij voorbaat al voorzichtig. PEC verdiende wel meer dan slechts één punt.

  Chapeau voor de jongens op Noord voor de herrie en fijn dat Slot weer terug is.


  ⚠️ Meld

 2. Het was een wat frustrerende wedstrijd omdat het erg slordig was van Zwolse zijde. En het is ook wel erg veel breien en dan worden ook nog eens de verkeerde keuzes gemaakt of de bal werd gewoon aan VVV gegeven. VVV speelde negatief voetbal!


  ⚠️ Meld

 3. @Ja-tja, vind je reactie te ver doorslaan. De eerste helft was inderdaad niet best. 2e helft was stukken beter, het ontbreekt ze nog steeds aan de koele afmaker. Neemt niet weg dat VVV, hier ook echt kwam voor een punt. En het spel maken daar heeft PEC het moeilijk mee. Dat zag je de 1e helft. En om te handhaven zijn de punten tegen degradatie kandidaten erg belangrijk.
  Jammer voor de supporters in het stadion die ook vandaag weer lieten horen een goede 12e man te zijn.


  ⚠️ Meld

 4. Wat een waardeloze wedstrijd, Zwolle wel continu aan de bal maar kon niets forceren. mooi dat Slot weer terug is, stadion ging er voor staan. Verder zwaar belabberde sfeer, vvv met mannetje of tachtig gekomen, hoorde je niet. Des te slechter dat Noord ook bijna gehele wedstrijd niet te horen was, jah een Zwolle sta op, maar verder echt niets. Waardeloze pot van zwole, Zwolle spelers als supporters, niets aan. Sfeer dus een dikke -8


  ⚠️ Meld

 5. Slechtste wedstrijd van het seizoen. En ik lees hier dat Langeler het ook nog wel goed vindt zo. Dat moeten we niet pikken!! Ik wil wel graag wat beleving zien, want anders ga je in de toekomst niet graag naar het stadion.


  ⚠️ Meld

 6. Noord is al tijdje niets meer, staat niet als één. Paar jochies op 3/4,paar op 5/6 en wat op 7 trachten er met wat vriendjes wat van te maken, maar ik nat ruk man. Zwolle hoort qua sfeer lekker jupiler te spelen. Jut stadion en supporters die er nog lang niet klaar voor zijn. Zwolle degradeert en MVV straks er, die gasten weten wel wat te doen.


  ⚠️ Meld

 7. @ FP19.

  Wat betreft sfeer moet ik je ongelijk geven. Ik heb de wedstrijd helaas via het gedrocht genaamd ere divisie live moeten kijken, maar vrijwel de hele wedstrijd was Noord uitermate goed hoorbaar.

  Gezien je naam neem ik aan dat je op vak 19 zit, dat verklaard een boel dat je er niks van mee hebt gekregen. Ik heb zelf bijna 2 seizoenen op vak 20/21 gezeten en hoorde zelden wat van Noord, ook al zag je de gehele tribune springen en hossen.

  Als je graag sfeer wilt dan moet je op Noord gaan zitten, of die zelf maken. Dat deden wij toendertijd ook, helaas moesten wij wijken omdat het provocerend over kon komen op het uitvak………


  ⚠️ Meld

 8. @ Bigge.

  Ket kan dat Noord goed hoorbaar via de ere, maar niet bij ons. En dan heb ik het over met name over de vakken 17, 18,19, 20. 21. Hoort toch niet, dat zou betekenen dat er vanaf de middellijn bijna niets meer te horen zou zijn vanaf Noord, waar doe je het dan gvd voor. Stadion hoort te galmen, noord zingt toch niet voor zichzelf een liedje. Het gehele stadion moet hierin meegetrokken worden, gebeurt dat niet, mag Noord zich dat aanrekenen. Je bent immers maar hoorbaar tot vakje 16 ofzo, dat geeft het uitvak wel wat mogelijkheden dan toch, met een vol uitvak wordt je gewoon overruled.

  Denk dat FP zeker wel sfeer probeert maken, genoeg interactie vanuit 19 met het uitvak of het veld. het is gewoon geen zing volk daar, wel fanatiek volk dat dr zit, dat mee te nemen is door Noord als die tenminste inzet.


  ⚠️ Meld

 9. Ket kan dat Noord goed hoorbaar via de ere, maar niet bij ons. En dan heb ik het over met name over de vakken 17, 18,19, 20. 21. Hoort toch niet, dat zou betekenen dat er vanaf de middellijn bijna niets meer te horen zou zijn vanaf Noord, waar doe je het dan gvd voor. Stadion hoort te galmen, noord zingt toch niet voor zichzelf een liedje. Het gehele stadion moet hierin meegetrokken worden, gebeurt dat niet, mag Noord zich dat aanrekenen.

  In plaats van af te geven op de jongens op Noord, kan je beter afgeven op de architect van het stadion en de idioten die toestemming hebben gegeven voor dit ontwerp. Alle dB’s welke op Noord worden geproduceerd verdwijnen namelijk in het niets.

  Ten tijde van het Oosterenk stadion kon je op vak BA namelijk wel horen wat men op Noord zong, en dan stond er beduidend minder volk op Noord. Voor het geval je niet weet wat ik bedoel, die situatie is vergelijkbaar het huidige vak 21 (nog beter de hoek maar daar staat helaas een betonblok) en Noord


  ⚠️ Meld

 10. Er was maar 1 ploeg met een positieve spelopvatting die helaas hiervoor niet beloond is. De Vrij Vervelende Voetbalploeg uit Venlo heeft een punt gewonnen met een handbalverdediging en gokkend op een counter. Desalniettemin weer een punt erbij en voor een promovendus is elke punt goud waard. Wat de sfeer betreft vind ik dat die in bovenstaande reacties tekort wordt gedaan. Als Blauwvinger deed het mij deugd om Noord te zien springen en de strijdkreet Zwolluh door het stadion te horen galmen. Tot nu is de terugkeer van PEC Zwolle in de Eredivisie gewoon hartstikke goed. Dat is geen kwestie van een kinderhand die snel gevuld is maar een reactie van een supporter die er ook al bij was dat er amper 1500 man in het stadion zat en geniet dat het stadion nu met goed 11.000 supporters stijf uitverkocht is. We’re staying up!


  ⚠️ Meld

 11. Lekker dat afgeven op elkaar. Sta op als je voor PEC Zwolle bent.
  Maar het is meer van wij zijn beter dan jullie. Of zij doen dit niet of zij juist weer wel…….. Beetje respect voor elkaar is niets mis mee toch.


  ⚠️ Meld

 12. @Ingrid

  Jij moet ook weten dat na elke wedstrijd van onze geliefde club er een aantal praatjesmakers op dit weblog verschijnt die misplaatste kritiek plaatsen omdat er voor de TV geen sfeer was of omdat ze zelf stil aan het luisteren waren naar de sfeer vanaf de andere vakken. Heeft niks te maken met mede-supporters afzeiken, maar meer met de reet afgeven met praatjesmakers die feitelijk maar weinig recht van spreken hebben. Ik ben trots op m’n club en zeker op het vertoonde spel en de resultaten tot nu toe en ik hekel dat gemekker van die zeikerds die nu opeens onder elk artikel menen recht van spreken te hebben terwijl ze geen eigen bijdrage leveren of ooit geleverd hebben. Support your local club!


  ⚠️ Meld

 13. Gelet op de recente historie van de Eredivisie volstaat een gemiddelde van een punt per wedstrijd voor directe handhaving. Met 13 punten uit 15 wedstrijden presteert promovendus PEC Zwolle tot nu toe goed en boven verwachting. Laten we dat vooral niet uit het oog verliezen en het betaald voetbal vlaggenschip van onze stad en regio iets meer krediet en support geven dan sommigen op dit log nu doen. Noar veur’n!


  ⚠️ Meld

 14. @Elrey

  Denk aan je hart, al die drukte bereik je helaas weinig mee.

  Sommige mensen zullen nooit tevreden zijn, die zullen hoogst waarschijnlijk ook nooit een echte binding hebben met de koninklijk PEC.

  Al moet ik wel zeggen dat ik tegen Fc tukkerland net dat extra stukje beleving en inzet zag wat ik vandaag helaas niet zag. Maar al met al een redelijk resultaat. Het is wel Venlo, dat clubje wat we in 2011 al uit de eredivisie hadden moeten knikkeren via de playoffs, maarja lucky Venlo


  ⚠️ Meld

 15. @Bigge

  We hoeven ons ook niet elke keer over de kop te laten zeiken door van die internet-praatjesmakers: de TV-kijkers en de stille Willie’s. We liggen op koers en recht zo die gaat. M’n hart klopt voor PEC of vrij gezegd: vette pech ik ben veur Zwolle! En inmiddels kunnen we zeggen: een volle bak met meer dan 11.000 fans can’t be wrong!


  ⚠️ Meld

 16. @Bigge

  Je zat dus ook in het uitvak in Venlo destijds. Man als we toen gepromoveerd waren speelden we nu mee om de Europa League tickets 😀


  ⚠️ Meld

 17. @ ElRey

  Zwolle rekent bij de belangrijke wedstrijd van aanstaande vrijdag tegen VVV-Venlo op de maximale steun van haar supporters! Daarom heeft de club een interessante actie opgezet, om onze mannen in een vol stadion naar de punten te schreeuwen! Wees er snel bij, want er zijn alleen nog kaarten beschikbaar voor de Marten Eibrink tribune.
  Gratis jeugdkaart
  Bij aankoop van een volwassenenkaart voor de wedstrijd PEC Zwolle ?? VVV Venlo van vrijdag 30 november 2012 krijg je een jeugdkaart (jeugd tot en met zestien jaar) van de club cadeau! Deze actie is geldig tot en met vrijdagmiddag 14.00 uur en uitsluitend beschikbaar in de PEC Zwolle Fanshop. Uiteraard geldt er bij deze actie op=op!

  Noord is het nieuwe kindervak, zonder acties als bovenstaande niet vol te krijgen. Vindt je het gek dat daar geen sfeer meer vandaan komt…


  ⚠️ Meld

 18. Ze hebben goed strijd geleverd de tweede helft maar moeten alleen nog zo,n mannetje als die Boni van Vitesse voorin hebben om ze af te maken .Hoop dat deze kansen de volgende keer erin gaan


  ⚠️ Meld

 19. De Vrij Vervelende Voetbalploeg uit Venlo

  Wat heeft Stefan de Vrij sympathieke centrumverdediger van mijn geliefde Feyenoord hier nu weer mee te maken? 😉


  ⚠️ Meld

 20. @Elrey, ook ik ben een tv supporter. Voel me daar prima bij. Maar zelfs om de tv beleef je dat supporters er achter staan. En dat wordt door de verslaggever ook regelmatig benoemd. Dat de sopporters van PEC achter hun ploeg staan.


  ⚠️ Meld

 21. We kunnen nu na een aantal wedstrijden ook wel constateren dat Denni Avdic niet de gewenste targetspits van de buitencategorie is. Balletje aannemen gaat nog, maar dan….. Jammer hoor, want anders konden we zo naar het linker rijtje kijken op dit moment.


  ⚠️ Meld

 22. Die kan je voor de laatste wedstrijd niet goed beoordelen vind ik. Hij stond, net als Slot, maar een paar minuten binnen de lijnen. En dan moet je de ballen wel krijgen. Maar Benson vind ik overigens ook een B-keuze hoor! Een echte scorende A-spits hebben we al een tijdje niet. De laatste was Sjoerd Ars.


  ⚠️ Meld

 23. In ieder geval ontbreekt het PEC aan een echte afmaker. Zou Ars het wel kunnen in de eredivisie. Hij heeft sinds hij bij Zwolle weg is, er niet echt veel van gebakken.
  Hij traint nu volgens mij mee bij een amateurploeg, heb ik gehoord (maar weet ik niet zeker).
  Of moeten we gewoon vertrouwen blijven houden, komt het nog goed?


  ⚠️ Meld

 24. Belachelijke opmerkingen over Noord hier zeg. Dit zijn of mensen die er niet bij geweest zijn, of mensen die doof zijn of het zijn gewoon enorme zeikerds die zeiken om het zeiken. Op Noord ging het lekker los, later op tv hoorde je het publiek continue en dat geluid kwam heus niet vanuit het uitvak of de hoofdtribune.  ⚠️ Meld

 25. Beetje teleurgesteld over het vertoonde spel. Vond het bijna “eerste divisie” niveau. Angst regeerde! Met lef spelen dat heeft PEC puntjes opgeleverd, waarom nu niet? Meeste spelers speelden onder hun kunnen, misschien ondergeschikt gemaakt aan de tactiek? Niet doen, Art, liever strijdend ten onder dan schijterig een punt! Welkom Arne, fijn dat je weer terug bent, gefeliciteerd Joey met je vaderschap!


  ⚠️ Meld

 26. Niet luisteren naar F.P. Hij is ofwel een dove bejaarde of een NEP-supporter. Een egeltje of tukker? Want waarom loop jij de club zo af te kraken? Blijf voortaan liever thuis. Maar ik vermoed dat je er helemaal niet was.

  Zwolle speelt naar behoren en tegen een antivoetbal van VVV. Gewoon pech dat de 1-0 niet viel. Want dan win je ‘m gewoon. Krijgen we opnieuw minder dan we verdienen want ook uit bij Twente hadden we recht op drie punten.

  De sfeer was meer dan prima voor een 0-0 duel. Zeker vergeleken met andere jaren en ik kom sinds eind jaren 80 in de Oosterenk. Als je op Twitter gaat kijken dan zie je dat er gisteravond complimenten over de sfeer in Zwolle komen van tv-kijkers uit alle hoeken van het land, en van diverse voetbalnieuwssites ook. Lees maar eens:
  http://www.fcupdate.nl/live-verslag/385/eredivisie-pec-zwolle-vvv-venlo/  ⚠️ Meld

 27. @oleolepecole.
  Achja, dat zijn opmerkingen kant nog wal raken is wel duidelijk. Komt ook niet echt over en zegt uiteindelijk genoeg over hem zelf meer dan over de Noord-tribune en de sfeer in het algemeen..


  ⚠️ Meld

 28. @Zwollenaarisbac: Hij maakt zichzelf volkomen belachelijk omdat de sfeer dit keer en tegen NAC stukken beter. Ruikt naar een gloryhunter die misschien alleen tegen Ajax in het stadion zit, geen clubliefde, alleen negativiteit. Help je niemand mee.

  Trouwens, in De Kuip en de Grolsch Veste waren 500+ Zwollenaren de meeste tijd de enigen die je hoorde in het stadion en zowel de tukkers als de feyenoorders floten met de rust hun eigen team uit. Zwolle tot nu toe positieve steun


  ⚠️ Meld

 29. Mag ik eens vragen aan alle personen die het alleen maar over de sfeer hebben…wat vinden jullie eigenlijk van het voetbal wat jullie gezien hebben? Ben ff nieuwsgierig.


  ⚠️ Meld

 30. Heb ook op noord gestaan. Ik vond de sfeer goed het gezang soms minder maar daar was het voetbal dan ook naar…. Al dat gebrei en foute passes wordt je ook niet enthousiast van. Met 11.000 man en vrouw goed vol. En de tegenstander had er ook geen moment zin in. Ik was in ieder geval schor. 😉


  ⚠️ Meld

 31. @Marion

  Met name thuis zie ik vreemd genoeg weinig leuk voetbal, behalve NAC en Vitesse thuis, dat waren leuke potten. Voor de rest, veel balverlies van zowel Zwolle als tegenstander.

  Daar staat tegenover dat ze uit hele goede wedstrijden hebben neergezet en het is ook niet verrassend dat daar ook de meeste punten zijn gepakt.


  ⚠️ Meld

 32. Wij zitten ook op vak 19 en wij hebben de me tribune wel 80 minuten gehoord, op het laatst kakte het een beetje in. maar voor de rest een top sfeer.  ⚠️ Meld

 33. Bericht door ElRey, op 1 december 2012 om 00:16
  Gelet op de recente historie van de Eredivisie volstaat een gemiddelde van een punt per wedstrijd voor directe handhaving. Met 13 punten uit 15 wedstrijden presteert promovendus PEC Zwolle tot nu toe goed en boven verwachting. Laten we dat vooral niet uit het oog verliezen en het betaald voetbal vlaggenschip van onze stad en regio iets meer krediet en support geven dan sommigen op dit log nu doen. Noar veur’n!

  Elk punt is mooi meegenomen, op het einde van de wedstrijd werden er geen onnodige risico’s meer genomen.  ⚠️ Meld

 34. Easy he om onder iedere willekeurige naam te reageren…. Bovenstaande bericht is (voor de duidelijkheid) van mij..

  Sfeer in het stadion was gewoon ok, dat weet iedereen. Gezang van Noord redelijk goed te horen op 19, vond het wel wat tam op de FP, misschien door de kou of het wat kale uitvak. Zou mooi zijn om wat meer ‘samen’te zien, soms lastig in te zetten op de FP omdat je al snel alleen staat en er zo’n bloemink rakker binnen no time in je nek staat te hijgen om je vriendelijk te verzoeken te gaan zitten.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.