Lid worden Golfclub Zwolle wordt goedkoper

Zwolle – Met ingang van 1 januari 2013 wordt het een stuk goedkoper om lid te worden van Golfclub Zwolle. Dat is besloten in de laatste Algemene Ledenvergadering van de club. Nieuwe leden hoeven geen entreegeld meer te betalen en ook de verplichte aanschaf van een obligatie is komen te vervallen. Het bestuur wil hiermee de drempel om lid te worden, verlagen.

Nadat in 1995 de nieuwe golfbaan aan de Wijthmenerplas in gebruik genomen werd, had de Golfclub behoefte aan extra kapitaal. Dat moest onder andere door de leden bij elkaar gebracht worden in de vorm van obligaties. Leden geven dan een renteloze lening aan de vereniging, die wordt terugbetaald als een speler zijn lidmaatschap opzegt. Nu, ruim 15 jaar later, hebben ruim 800 leden een obligatie aangeschaft. Hiermee beschikt de golfclub over voldoende rentedragend kapitaal, waardoor een verdere uitbreiding ervan niet noodzakelijk is. Ook entreegeld vervalt

Tegelijkertijd met de obligatie, vervalt per 1 januari 2013 voor nieuwe leden ook het entreegeld. Dit bedrag, dat 90% bedroeg van een jaarlidmaatschap, moest betaald worden als vergoeding voor alle investeringen die in het verleden zijn gedaan. Voor nieuwe leden betekende dit, dat zij het eerste jaar bijna een dubbele contributie betaalden.

Veranderd gedrag golfer

Ook bij Golfclub Zwolle wordt waargenomen dat het gedrag van de golfer de laatste jaren is veranderd. Er is behoefte aan andere contributievormen, spelers willen flexibeler zijn en verspreid door het jaar op meer banen kunnen spelen. De club heeft enige jaren geleden al het zogenaamde Par-3 lidmaatschap geïntroduceerd. Hierdoor kunnen golfers die weten dat zij op jaarbasis minder vaak spelen, wel gebruik blijven maken van alle oefenfaciliteiten van de Golfclub en kunnen zij spelen op de vier holes van de Par-3 golfbaan. Willen zij op de grote baan spelen, dan betalen ze hiervoor per keer spelen een zogenaamde greenfee. Het bestuur van Golfclub Zwolle verwacht dat volgend jaar het totaal aantal leden van de Golfclub stabiel zal blijven.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Vind het eerder ‘minder duur’ dan ‘goedkoper’. 😉

  Met ?? 1260,- euro per jaar aan abonnement blijft het nog een elitesport.


  ⚠️ Meld

 2. Die bekakte mensen zullen ‘Jan met de pet’ ook nooit als zodanig waarderen en respecteren. Daar halen ze letterlijk hun neus voor op.

  We kunnen afspreken dat iedereen bij de Golfclub in een Hema t-shirt met spijkerbroek gaat rondlopen. Pas dan is er integratie!


  ⚠️ Meld

 3. Schandalige bedragen voor zo,n vrijetijdsbesteding dat kan de gewone man niet even uit de zak schudden .Dus het blijft altijd een kakkerssport .Deze mensen kom je als gewone man toch niet tussen want ze laten je gewoon links liggen .Kijken als de golfclub ooit in de problemen komt hoe hard die gasten om hun geld teruggave schreeuwen.En dan moet vaak de gemeente met het gemeenschaps geld de zaak weer redden.Maak maar en mooie camping van die golfbaan


  ⚠️ Meld

 4. Gaan we weer, de gewone man.. pfff…moet je dan overal lastig gevallen worden door dat laag opgeleide klootjesvolk? Ieder zijn ding, en als je het een sport voor “kakkers” (hoezo vooroordeel) vindt, waarom zou je dan ?berhaupt lid willen worden?


  ⚠️ Meld

 5. Je kunt altijd nog lid worden van Dutch Golf Hattem voor ?? 360,- per jaar (entree geld ?? 170,- éénmalig). Niets geen “gekak” en een goede en gezellige sfeer. Bovendien ben je lekker bezig in de buitenlucht.
  Menigeen geeft meer geld uit aan het fitness centrum en zit dan nog steeds binnen in bedompte zweetlucht.:D


  ⚠️ Meld

Reageer