Berkum tikt onmachtig WHC weg

Zwolle – VV Berkum heeft de streekderby tegen WHC in Wezep overtuigend met 0-3 gewonnen in een wedstrijd die met een veel ruimere marge voor de Zwollenaren had kunnen en misschien móeten eindigen. De onsamenhangend ogende thuisclub kwam er eigenlijk geen moment aan te pas tegen Berkum, dat zelfs op wat mindere momenten nooit in de problemen kwam. 

“We zijn er vanaf minuut één vol op geklapt. Dit was misschien wel onze beste wedstrijd tot nu toe van dit seizoen,” vond Berkum-coach Roeland ten Berge. “We wilden met veel druk naar voren spelen en dat is goed gelukt. Als ik mijn ploeg al wat zou moeten verwijten is het dat we bij rust niet met 0-4 of 0-5 voor staan.” De zwaar teleurgestelde assistent-trainer Martin Reynders van WHC kon zich daar wel in vinden. “Het was achteruit lopen, angst in balbezit, verkeerde beslissingen nemen, matige balaannames. Het was bedroevend en vér onder de maat, en dan niet van één of twee spelers. Eigenlijk haalde alleen onze keeper Jos de Gram een voldoende,” aldus de coach die opnieuw de zieke hoofdtrainer Jan Everse verving.

Berkum begon al redelijk snel de druk op te voeren en dat leidde rond de 20e minuut, na goed voorbereidend werk van de middenvelders Jerrol Poot en Frank Hoolsema, tot drie levensgrote kansen op rij. De Zwolse aanvallers Chris van der Meulen en Arjen Westrik hadden op dat moment het vizier nog niet helemaal goed afgesteld, zodat WHC vooralsnog met de schrik vrij kwam. Na een half uurtje kwam aan dat geluk echter een einde. Uit een vrije trap werd de bal in het strafschopgebied terug gekopt door de WHC-verdediging, maar daardoor kwam Yassine Assa in balbezit en met een fraaie boogbal over De Gram zorgde hij voor een verdiende 0-1 voorsprong. Ook daarna waren er nog de nodige kansen voor Berkum maar met de nodige mazzel haalden de Wezepers de rust met een minimale achterstand.

Binnen vijf minuten na hervatting nam Berkum echter verder afstand toen de verrassend in de basis gestarte Westrik een niet eens zo eenvoudig ogende mogelijkheid goed afrondde: 0-2. WHC probeerde wel wat terug te doen maar al te overtuigend zag dat er niet uit en Berkum bleef redelijk eenvoudig overeind. Toen de doorgebroken Sonny Bosz een kwartier voor het einde wél op de aansluitingstreffer leek af te gaan plukte de attente Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis de bal van zijn voeten. Direct daarna besliste Berkum het duel definitief toen een fraaie combinatie van de goed opgekomen verdediger Jeffrey Pohowainjaan en Westrik werd afgerond door William Potkamp. Na die 0-3 was de wedstrijd gespeeld, al liet invaller Bunyamin Özkök tegen het slot nog enkele riante kansen liggen om de zege voor Berkum nog groter te maken.Door deze absoluut verdiende winst is Berkum op de ranglijst van de Hoofdklasse C opgeschoven naar een mooie vierde plaats, met slechts één punt achterstand op de nummers twee en drie. Volgende week rest voor de Zwollenaren de laatste wedstrijd voor de winterstop en dat is het thuisduel tegen Harkemase Boys, dat vandaag met 2-1 te sterk was voor VVOG.

WHC-Berkum, 1 december 2012

Eindstand: 0-3 (0-1)Doelpunten: 32. Yassine Assa (0-1), 50. Arjen Westrik (0-2), 77. William Potkamp (0-3)

Gele kaart: Dave Huijmans (WHC)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dennis Horstman, Dirk Muis, Kees Dorgelo, Jeffrey Pohowainjaan, Yassine Assa, Jerrol Poot, Frank Hoolsema (41. Felix Hermsen), William Potkamp, Chris van der Meulen (78. Karim Chengachi), Arjen Westrik (79. Bunyamin Özkök)

Opstelling WHC: Jos de Gram, Erik Wisse, Dave Huijmans, Jesper Beunk, Sonny Bosz, Marc van der Vegte, Adi Draganovic (56. Özhan Kardag), Melvin Bresser, Jurian van den Brink (46. Remon de Vries), Pernelly Biya (46. Dennis van de Wal), Tjeerd Korf

Artikel delen:

Reageer