WVF krijgt te weinig in boeiend duel met SDCP

Zwolle – Na een mindere periode van WVF waarin zowel de resultaten als het vertoonde spel tegenvielen  volgde het nieuws dat trainer Jan Jaap Kooistra aan het eind van dit seizoen WVF gaat verlaten. Als reden werd opgegeven dat er geen chemie tussen trainer en spelers was. Hier was zaterdagmiddag niks van te merken en is er een herboren en fris spelend WVF gezien.

WVF begon met een verrassende opstelling aan het duel met het hoger geplaatste en vorig jaar uit de hoofdklasse gedegradeerde SDCP uit Putten. Zo was er weer een basisplaats voor Dion Reijnen en stond Marthijn  van der Steege in de spits. Zijn plaats in het hart van de verdediging werd ingenomen door Sybren Poppen, die terug kan kijken op een sterke wedstrijd. WVF begon met passie en een goede inzet aan de wedstrijd en was met name in de eerste helft de bovenliggende partij. SDCP had in deze eerste helft de nodige overtredingen nodig om WVF te kunnen afstoppen. Gelukkig voor SDCP was de matig leidende scheidsrechter de Boer uit Harderwijk  coulant en weigerde hij om de in eerste helft een gele kaart te geven. Met name Sven Onclin mocht van scheidsrechter de Boer de nodige overtredingen maken zonder hier tegenop te treden.

Na een eerste goede aanval over links werd de eerste goede voorzet door Richard Bouwmeester gegeven. Helaas kon Timon Beimers er net niet bij. Een paar minuten later kwam WVF wel verdiend op voorsprong. Het was Rob Meijerink die na een goede combinatie met Timon Beimers door het hart van de verdediging van SDCP soleerde en beheerst scoorde 1-0. WVF bleef hierna goed doorgaan en zocht met name de ruimte via de vleugels om zo gelegenheidsspits Marthijn van der Steege te kunnen bedienen. Achterin en op middenveld stond het goed en was er voldoende beweging en afspeelmogelijkheden voor WVF.

Toch moest WVF waakzaam zijn op de gevaarlijke uitbraken van SDCP. Zo liep Justin Groen uit de rug bij Rene Dorgelo weg en schoot gelukkig voor WVF op de paal, uit de rebound werd vervolgens door Christian van der Kamp over het doel van WVF gekopt. WVF was hierdoor niet geschrokken en bleef zijn eigen goede spel spelen wat voor meer mogelijkheden zorgden. Zo had Timon Beimers pech dat een voorzet van hem door Iwan Bos met de hand werd beroerd en dat scheidsrechter dit niet zo beoordeelde, werd een indraaiende vrije trap door Rob Meijerink goed verwerkt door Keeper van Hemel van SDCP. Vlak voor rust werd WVF zelfs nog een zuivere strafschop onthouden. Het was Richard Bouwmeester die Timon Beimers alleen voor Keeper van Hemel zette en waarbij Timon in eerste instantie de bal niet goed controleerde werd hij onderuit gehaald door de doelman van SDCP. Tot ieders verbazing besliste scheidsrechter de Boer anders en zag hier geen overtreding in. Dat SDCP kort hierna nog op 1-1 kwam was extra zuur. Na een klein momentje van onoplettendheid in de verdediging van WVF profiteerde SDCP optimaal en was het Sven Onclin die dit keihard afstrafte. Zo gingen beide ploegen met een gelijke stand de rust in waarbij WVF het verdiende gezien het vertoonde spel om op een comfortabele voorsprong had moeten staan.

In de tweede helft paste SDCP al snel 2 wissels toe en probeerde het meer druk op het doel van WVF uit te oefenen. Sybren Poppen kreeg voor zijn eerste overtreding zelfs tot ieders verbazing de eerste gele kaart van de wedstrijd , de toegekende vrije trap belande via een kopbal van Wilbert Scheenstra van SDCP op de paal. SDCP bleef de duels hard ingaan en mocht de nodige overtredingen maken zonder dat scheidsrechter de Boer dat tegenop trad. Timon Beimers kreeg een goed kans na goed aangeven van de hardwerkende Marthijn van der Steege maar deze inzet werd door de doelman van SDCP gestopt. De duisternis viel in en de verlichting werd ontstoken. Het zicht op het veld werd beter en er leek zelf enige chemie tussen WVF en scheidsrechter de Boer te ontstaan. De bestrafte nu wel enkele overtredingen van SDCP op een juiste manier Een kwartier voor tijd behoedde doelman van Hemel zijn ploeg nog voor een nederlaag na een uitstekende redding op een mooie inzet van Timon Beimers. Rob Meijerink werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en verdiende dit ook met zijn sterke spel en zonder Rob tekort te doen verdiende het hele team het vandaag om voor die uitverkiezing in aanmerking te komen. Na de nodige discussies heeft WVF vanmiddag aangetoond dat de chemie tussen spelers en technische staf gelukkig nog aanwezig is en dat er met veel vertrouwen naar een goede eindklassering aan het eind van het seizoen kan worden uitgekeken.

Dick Noordman

Artikel delen:

Reageer