Tiende editie Zwolse Kleindier- en Vogelshow

Zwolle – Voor de tiende keer werd op vrijdag en zaterdag de Zwolse Kleindier- en Vogelshow georganiseerd. De show vond plaats in de ZBC hal in Zwolle. Tijdens de show presenteerde kunstenaar Jan Brinkers zijn natuurgetrouwe dierschilderingen.

kleindier_5.jpg

Op de tiende editie werden meer dan 1100 kleindieren tentoongesteld. Onder andere kippen, konijnen, water- en exotische vogels, duiven, fazanten, cavia’s en kalkoenen, werden aan de kritische blikken van de keurmeesters onderworpen. De show komt voort uit een samenwerking tussen De Zwolse Vogelliefhebbersclub, de Zwolse Kleindierenclub, TalentStad en Landstede. Nieuw was dit jaar de betrokkenheid van de Nieuwleusener Kleindierteelt Vereniging en Nut en Genoegen uit Raalte, Heino e.o. De kleindiershow was voor leerlingen van TalentStad en studenten van Landstede een gelegenheid om praktijkervaring op te doen. Studenten van de opleiding dierverzorging MBO hebben gastlessen gehad van een ervaren keurmeester. Zij liepen tijdens de show met de keurmeesters mee om te zien hoe de theorie in de praktijk wordt gebracht. Leerlingen van TalentStad hielpen mee om de show op te bouwen en tijdens het evenement vervulden ze allerlei leerzame taken.

 kleindier_2.jpg

kleindier_9.jpg

kleindier_12.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Kunstwerken
Naast de bijzondere dieren die te bewonderen zijn, presenteerde kunstenaar Jan Brinkers zijn dierschilderingen aan het publiek. De kunstenaar schildert natuurgetrouwe landschappen en vogels. Tijdens de tentoonstellingsdagen was een twintigtal aquarellen te zien waaronder schilderingen van een aantal zeldzame vogels. Bezoekers konden deze schilderijen bekijken maar ook kopen.

Stands
In de ZBC hal waren naast de tentoonstelling ook stands aanwezig en voor de kinderen werden er allerlei activiteiten georganiseerd. Ze konden op de foto met de kleindieren en ze konden zich laten schminken. Er waren informatieve stands van onder andere De Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, de mbo-opleiding Dierverzorging van Landstede, VDS Vliegduivensport, De Groot Diervoeders, De Zwolse Kleindieren Club en Imkerij het Korfje.

kleindier_1.jpg

kleindier_3.jpg

 kleindier_6.jpg

kleindier_7.jpg

kleindier_8.jpg

Artikel delen:

Reageer