Sint- en Pietentocht cv De Eileuvers

Zwolle – Het is een jaarlijks terugkerende traditie. De Sint- en Pietentocht van carnavalsvereniging De Eileuvers uit Zwolle. Zaterdagmiddag ging de traditionele kroegentocht weer door de binnenstad van Zwolle. Weinig mensen weten van het idee achter deze bijzondere tocht.

01-12-2012_voormalige_stadsprinsen_verkleed_als_zwarte_piet_06.jpg

De oud- stadsprinsen van De Eileuvers houden wel van een verzetje. Ze verkleden zich elk jaar als de Sint met zijn Pieten, om ook bekend te zijn met de genereuze taken die het gezelschap uit Spanje jaarlijks rond deze tijd aan de kinderen laat zien. Alleen tappen zij het uit een ander vaatje. In de kroeg! En in de verschillende cafés ontvangen de 'prinsen' een donatie voor hun vereniging. Vanaf het Gasthuisplein doen de Vorsten diverse cafés aan in het centrum van Zwolle om steevast aan het begin van de avond te eindigen bij 't Kroegje aan de Steenstraat.

01-12-2012_voormalige_stadsprinsen_verkleed_als_zwarte_piet_02.jpg 

01-12-2012_voormalige_stadsprinsen_verkleed_als_zwarte_piet_01.jpg

sint_en_pieten_2.jpg
Eigen foto

Via Lees verder meer foto's…

01-12-2012_voormalige_stadsprinsen_verkleed_als_zwarte_piet_05.jpg

01-12-2012_voormalige_stadsprinsen_verkleed_als_zwarte_piet_04.jpg

01-12-2012_voormalige_stadsprinsen_verkleed_als_zwarte_piet_03.jpg

Artikel delen:
Reacties 12
  1. Wanneer je van de 7 foto's die gemaakt zijn er op 6 de bekendere zwollenaren ziet, die prinsen van de eileuvers zijn geweest. Vind ik dat jammer. Op de groepsfoto zijn er toch ook vele anderen, maar die zie je niet op de overige foto's terug.
    Aan wie dat ligt, de fotograaf? of de persoonlijkheid van deze 2 heren?
    Heb daar mijn eigen gedachten over.

Reageer