Sint- en Pietentocht cv De Eileuvers

Zwolle – Het is een jaarlijks terugkerende traditie. De Sint- en Pietentocht van carnavalsvereniging De Eileuvers uit Zwolle. Zaterdagmiddag ging de traditionele kroegentocht weer door de binnenstad van Zwolle. Weinig mensen weten van het idee achter deze bijzondere tocht.

01-12-2012_voormalige_stadsprinsen_verkleed_als_zwarte_piet_06.jpg

De oud- stadsprinsen van De Eileuvers houden wel van een verzetje. Ze verkleden zich elk jaar als de Sint met zijn Pieten, om ook bekend te zijn met de genereuze taken die het gezelschap uit Spanje jaarlijks rond deze tijd aan de kinderen laat zien. Alleen tappen zij het uit een ander vaatje. In de kroeg! En in de verschillende cafés ontvangen de ‘prinsen’ een donatie voor hun vereniging. Vanaf het Gasthuisplein doen de Vorsten diverse cafés aan in het centrum van Zwolle om steevast aan het begin van de avond te eindigen bij ’t Kroegje aan de Steenstraat.

01-12-2012_voormalige_stadsprinsen_verkleed_als_zwarte_piet_02.jpg 

01-12-2012_voormalige_stadsprinsen_verkleed_als_zwarte_piet_01.jpg

sint_en_pieten_2.jpg
Eigen foto

Via Lees verder meer foto’s…

01-12-2012_voormalige_stadsprinsen_verkleed_als_zwarte_piet_05.jpg

01-12-2012_voormalige_stadsprinsen_verkleed_als_zwarte_piet_04.jpg

01-12-2012_voormalige_stadsprinsen_verkleed_als_zwarte_piet_03.jpg

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Jammer dat WeblogZwolle deze schmink foto’s op haar site heeft geplaatst.

  Is er ook bij stilgestaan dat kinderen deze website ook bezoeken? >:(


  Maak melding

 2. @Ingrid,

  Ok, dan is het een ongelukkige momentopname, het lijkt alsof hij heel resoluut staat te wijzen dat de fotograaf moet wegwezen


  Maak melding

 3. @Poetsdoek, kan me wanneer je de foto ziet, jou gedachte wel voorstellen. Alleen wanneer je in dit geval weet wie de gefotograafeerde is, weet je bijna zeker dat het anders is.


  Maak melding

 4. Wanneer je van de 7 foto’s die gemaakt zijn er op 6 de bekendere zwollenaren ziet, die prinsen van de eileuvers zijn geweest. Vind ik dat jammer. Op de groepsfoto zijn er toch ook vele anderen, maar die zie je niet op de overige foto’s terug.
  Aan wie dat ligt, de fotograaf? of de persoonlijkheid van deze 2 heren?
  Heb daar mijn eigen gedachten over.


  Maak melding

 5. Misschien waren de twee heren de eersten die op tijd waren, en kon de fotograaf niet meer op de anderen wachten. Ik verzin maar wat, maar niet gelijk zo doemdenken hoor.


  Maak melding

 6. Ik ben het eens met pieterZ… Ik hoop dat de schade bij de ouders die dit moeten uitleggen niet zo groot is… zo vlak voor pakjesavond…


  Maak melding

Reageer