Golden Earring laat Zwolle rocken

Zwolle – Zaterdagavond vereerde de legendarische rockformatie Golden Earring de IJsselhallen Zwolle met een bezoek. De enige en echte Godfathers van de Nederlandse Rock-‘n-Roll stonden deze avond als vanouds garant voor een wervelend concert. Dat dit ook door het publiek en de fans gewaardeerd wordt bleek na het optreden. Een staande ovatie en lovende kritieken vielen de rockers ten deel. 

_mg_3790.jpg

Golden Earring is vaderlands meest succesvolle en vooral langst meedraaiende rockgroep. In mei van dit jaar werd bij de CD presentatie van Tits ’N Ass afgetrapt met een geweldig concert in het Amsterdamse Paradiso. Lovende kritieken na het eerste echte nieuwe album sinds 2003. Al snel bereikte de Haagse band met Tits ’N Ass voor het eerst sinds 28 jaar weer de eerste plek van de Album Top 100 en behaalden ze later dit jaar de gouden status. Dat bewijst maar weer eens dat ze nog lang niet uitgespeeld zijn. De levende Rocklegende kan putten uit een lange reeks van hits die nog steeds op muzikaal topniveau worden gebracht. Vanaf de jaren ’80 hebben door de jaren heen al ruim 32.000 fans de Golden Earring live op het podium van IJsselhallen Zwolle gezien en de rockformatie blijft onverminderd populair. Nummer 1 hits èn publieksfavorieten ‘Radar Love’, ‘Twilight Zone’ en ‘When The Lady Smiles’ werden weer uit volle borst meegezongen door het publiek.

_mg_3809.jpg

_mg_3736.jpg

_mg_3713.jpg

Via Lees verder meer nieuws en nog een foto…

_mg_3793.jpg

Afgelopen oktober werd George Kooymans bekroond met een Eddy Christiani Award, de prestigieuze gitarenprijs die ieder jaar uitgereikt wordt. “Kooymans is niet een gitarist die zichzelf op de voorgrond zet. Alles staat in dienst van de song, maar juist dat maakt zijn gitaarwerk zo onomstreden van het allergrootste belang. Zijn stijl is uit duizenden herkenbaar, melodisch ragfijn getimed en zwaar van een hoge dosis muzikaliteit”, aldus voorzitter Jean Paul Heck.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer