Vrouwe Fortuna heeft geen roodzwart hart

Zwolle – Het was achteraf op z’n minst een pijnlijke constatering: weer te weinig gekregen. En dat in de 94e minuut. Be Quick was 80 minuten de betere tegen een matig Oranje Nassau maar houdt slechts een punt over aan de wedstrijd van zaterdag.

Be Quick heeft zaterdagmiddag aanvallende intenties en het speelt meer op de helft van de tegenstander dan op eigen terrein. Helaas ontbreekt de scherpte in de afwerking. Minkjan (4e), Buimer (9e), Shimeri (30e)  en Ali Pour Asli(34e)  zijn voor de rust allemaal dicht bij een doelpunt, maar de finesse ontbreekt. Vrouwe Fortuna overigens is al helemaal nergens te vinden, want ook het geluk is afwezig deze middag. Oranje Nassau speelt voornamelijk vanaf de eigen helft. De ploeg staat laatste en dat is deze middag ook wel te zien. Het team heeft over de hele linie te weinig stootkracht om het tegenstanders echt lastig te maken. Desondanks laat de ploeg deze middag af en toe wat van zich horen. Met counters dan. Nieuwenhuis en Piljic zijn voor de rust gevaarlijk, maar komen niet tot scoren.

Nima Shimeri, vandaag niet aan z’n beste optreden bezig, wordt in de pauze vervangen door Thijs Coenders. En ook met Coenders laat de wedstrijd zich weer het zelfde aan zien als voor de rust. De grootste kans van de wedstrijd is in de 63e minuut voor Rutger Minkjan die na een goede combinatie alleen voor de keeper verschijnt. Ook hij krijgt de bal er niet in. Dat geldt enkele minuten later ook voor Thijs Coenders die een goede voorzet van Bas Buimer niet weet binnen te lopen.

Cas Duiker komt er dan in voor Arie Smit en kan zich zelf meteen doen terugkomen op het scorebord. Maar een grote kans in de 81e minuut is niet aan hem besteed.

In de 89e minuut lacht het geluk Be Quick dan toch eens toe. De goed spelende Mehran Ali Pour Asli trekt de bal voor op Thijs Coenders en die kopt de bal in de verre bovenhoek: 1-0.

In de slotfase maakt Be Quick er dan toch weer een rommeltje van. Er wordt slecht gespeeld. Na halve ingrepen van Oosterhof en Minkjan zet Steenge een verkeerde sliding/ te late overtreding in op een doorgebroken speler en de scheidsrechter wijst naar de stip. Dat valt niet goed binnen de roodzwarte brigade, want even daarvoor kreeg Bas Buimer geen strafschop mee. Zodoende zet Klaas Nieuwenhuis Oranje Nassau onverdiend toch nog op 1-1.

Na de 1-1 wordt het niet meer gezellig op het veld. Een natrappende beweging van Karip wordt niet bestraft, waardoor de scheidsrechter in het slot van de wedstrijd ook een negatieve hoofdrol speelt.

Even later klinkt het fluitsignaal, vanaf de tribune begeleid door onnodig veel woorden die niet gezegd hoeven te worden.

Een zure middag voor Be Quick. De ploeg van Arnie Pot heeft nu 13 punten verzameld, maar met een eerlijke spreiding van het geluk hadden dat er ook al 20 kunnen zijn. De ploeg bivakkeert volkomen onterecht in het rechterrijtje.

Door Gerco Grevers

Artikel delen:

Reageer