Koploper Storica wint topper bij Edon

Zwolle – De vooraf als topper geafficheerde wedstrijd tussen Edon en het bezoekende HFC Storica is met opvallend gemak door Storica gewonnen.

Edon kreeg van de bezoekende koploper geen moment ruimte om tot aanvaardbaar combinatie voetbal te komen. Daarbij leek het wel alsof er te veel ontzag getoond werd. Storica overtuigde in de duels en wist met snelle omschakeling van verdediging naar aanval gevaar te stichten. Dat betaalde zich al na 20 minuten uit toen Abdel-Hafid Lahzal een afgeslagen vrije trap, mede door weifelend optreden in de defensie van Edon, tot goal wist te promoveren. Nog voor rust wist dezelfde behendige speler het overwicht in een 2e treffer uit te drukken waardoor Storica tevreden de kleedkamer kon opzoeken. Na de rust begon Edon zich wat te herpakken maar afgezien van een echt grote kopkans kwam de koploper niet in de problemen. Helaas werd de verder sportieve wedstrijd door de arbiter op slot gegooid. Bij een duel om de bal, waarbij ongelukkigerwijze Storica’s doelman Land geblesseerd vervangen moest worden, kreeg spits Maikel Kroes een rode kaart. Met 10 man gereduceerd was de rest van deze wedstrijd nog slechts een formaliteit.

Storica wist daarna wel raad met de geboden ruimte en scoorde nog 2 x, daarmee hun koppositie verder uitbouwend.

De statistieken:
zaterdag 1 december 2012
0 – 1 ’21 Abdel-Hafid Lahzal
0 – 2 ’38 Abdel-Hafid Lahzal
0 – 3 ’80 Abdel-Hafid Lahzal
0 – 4 ’83 Edward Herrera

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Met 10 man gereduceerd was de rest van deze wedstrijd nog slechts een formaliteit.

  Ik begrijp dat EDON nog maar 1 man in het veld had. Dan vind ik het eigenlijk best knap dat ze de tegengoals tot 4 hebben weten te beperken.;D


  ⚠️ Meld

 2. @Drama, er was dit keer echt meer dan 10 man/vrouw aan publiek.
  Er werd alleen een bijzonder programmaboekje uitgedeeld, de tegenstander was s’Heerenbroek. Ze waren vanaf het begin al met een andere wedstrijd bezig blijkbaar. Of één die al geweest was, of die nog komen moest.;)


  ⚠️ Meld

 3. @Assie, zij luisteren dus anders naar het clublied van Feyenoord. Geen woorden maar daden. Bij hun is het dus geen daden maar woorden in het veld.


  ⚠️ Meld

 4. @ingrid ; dat boekje (‘sHeerenbroek) wordt aan iedereen uitgereikt die voorteerst komt. Lekker makkelijk: 1 boekje voor ’t hele seizoen8)


  ⚠️ Meld

 5. Precies Ingrid, geen woorden maar daden. Ze hadden vanaf het begin veel meer moeten bikkelen en die laatste man het voetbal onmogelijk moeten maken. Ook de rechtsback/rechtshalf van Storica hadden ze in een vroeg stadium uit moeten schakelen. De linksbuiten en midmid vond ik ook goed en snap niet dat die ook het einde van de wedstrijd hebben kunnen halen. 😮


  ⚠️ Meld

 6. @Drama, oh naast mij stond de vader van de keeper. En die had hem ook gekregen. En die gaat bijna iedere week. Dan was dat vast de fout, ik was er inderdaad dit seizoen voor het eerst. Tenminste bij het eerste.:)


  ⚠️ Meld

 7. @Assie, laat ik zeggen dat ik het knap vind dat deze ploeg om de week op dit knollenveld uit de voeten kan. (schaam jullie gemeente).
  Een deel van de jongens die er spelen, heb ik elders bijna wekelijks zien spelen. Zijn enkele opgewonden standjes bij. Kwam er zaterdag niet uit. Ze waren totaal niet fel. Jammer vanaf de 1e minuut zag je dat Storica sterker was.


  ⚠️ Meld

 8. Knollenveld?????? Het is het mooiste veld binnen de gemeente Zwolle. Door het herfst/winterweer zag het er dit keer iets anders uit maar in het voorjaar mag elke Zwolse ploeg ervan dromen dat ze over zo’n mooi veld beschikken. De opgestroopte mouwen heb ik ook gemist.:(


  ⚠️ Meld

 9. Ik kan je niet volgen, Assie. Eerst zeg je dat hun daden beter zijn dan hun woorden (daar kan de verslaggever van dit stukje het mee doen:() en dan zeg je “geen woorden maar daden”. Leg eens uit wat je bedoelt?


  ⚠️ Meld

Reageer