Lotte van Beek zesde bij World Cup in Astana

Zwolle – De Nederlandse schaatsdames kwamen zondag op de 1500 meter bij de Essent ISU World Cup goed voor de dag. In de schaduw van de podiumplaatsen van Marrit Leenstra en Linda de Vries werd de Zwolse Lotte van Beek zesde. “De race zelf was niet zo goed”, laat Van Beek aan de website schaatsen.nl vanuit Astana weten.

“Ik reed te veel op de punten. Dat maakt het eigenlijk drie keer zo zwaar”, analyseert ze haar rit. “Ik kwam al meteen te hoog te zitten. Dan mis je de druk. Daar baal ik wel van.” Toch is Van Beek niet ontevreden met het eindresultaat. “Ik heb met de zesde plek wel genoeg punten om bij de beste twee Nederlanders in de stand te staan. Daarmee ben ik geplaatst voor het tweede deel van de cyclus.” Bovendien is een zesde plek een prima resultaat, vindt Van Beek. “Het niveau is heel hoog en de omstandigheden waren zwaar. Veel zwaarder dan vorige week. Toen waren het superomstandigheden, nu niet. Iedereen kreeg in de laatste ronde een klap."

Met de zesde plaats in Astana zitten de eerste wedstrijden over 1500 meter er voor Van Beek op. Haar debuut in de Bij de Essent ISU World Cup was overtuigend. In Heerenveen verraste ze met mooie resultaten. Ze werd zowel op de 1000 als op de 1500 meter derde. Vol vertrouwen reisde ze af naar Kolomna, maar kwam daar op de mijl ten val. “Dat was echt balen, want ik was daar goed in vorm.”

Met de bronzen medailles in Heerenveen, de val in Kolomna en de zesde plaats in Astana maakt Van Beek de balans op. “Over het algemeen kijk ik tevreden terug”, stelt ze. “En ik heb heel veel zin in volgende week.”

De 1500 meter is voor Van Beek nu enige tijd van de agenda, want er staan de komende weken geen Essent ISU World Cups meer op het programma waar die afstand verreden worden, maar de 1000 meter heeft ze wel nog in het verschiet. “Maandag ga ik naar Nagano om twee keer een 1000 meter te rijden.”

“Dat wordt een lange reis”, zegt Van Beek. “Er zijn niet veel vluchten vanuit Astana. We vliegen van Astana naar Alamaty en dan naar Hongkong. Van daar gaan we naar Nagano. Daarna gaan we naar huis en ga ik me voorbereiden op het tweede deel van de World Cup en het NK Sprint, natuurlijk.”

Bron: www.schaatsen.nl

Artikel delen:

Reageer