Echtpaar Gerrits-Elferink 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Gerrits-Elferink zijn op zondag 2 december 2012 60-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar zondagmiddag een bezoek op de feestlocatie in Urbana aan de Wipstrikkerallee om hen te feliciteren. Het echtpaar kreeg als cadeau een aantal VVV-bonnen.

 

foto_echtpaar_gerrits-elferink.jpg
Trouwfoto uit 1952

Mevrouw Hermina Renildus Maria (Mia) Elferink en de heer Willem (Wim) Gerrits zijn op 2 december 1952 getrouwd. Het echtpaar heeft twee kinderen en drie kleinkinderen. Eerst hebben ze samen gewoond in de Diezerstraat (boven speelgoedzaak De Wit). Later in de van Galenstraat, waar ze nu nog steeds wonen. Wim was de vriend van de broer van Mia. Bij Mia thuis was het de zoete inval. Mevrouw Gerrits heeft gewerkt bij de PTT. Echter toen ze trouwde werd ze ontslagen (in die tijd wat dit de wet). Zij woonde als kind op de Melkmarkt. De heer Gerrits was vertegenwoordiger in de rijwielbranche. Daarnaast was hij voetbaltrainer bij ZAC, Owios, Nunspeet, etc, maar ook handbaltrainer bij ZAC. Vlak voor de oorlog zat hij in dienst. Tijdens de oorlog zat hij actief in het verzet. Pas toen de heer Gerrits op leeftijd was ging hij hier meer over vertellen. Hij is er echter altijd erg bescheiden in geweest. Heeft in die periode het nodige meegemaakt. Na de oorlog moest hij weer in dienst. Zou als Kapitein naar Indonesië moeten, maar dit ging op het allerlaatste moment niet door.

Hobby: Sporten.

Mevrouw: handbal en atletiek (4e op Nederlandse kampioenschappen speerwerpen. Zat wel in de finale, maar moest de laatste trein naar huis halen). Handbal bij ZAC op landelijk niveau. Was de keepster en veldspeelster.

Schaatste ook veel. Reed onder andere de Elf Merentocht.

Meneer: alle mogelijke sporten. Fietsen, atletiek, voetbal, schaatsen, volleybal, etc. na pensionering graag aan het tafeltennissen, wat hij nog steeds doet met veel plezier. In de tijd dat ZAC handbal speelde op landelijk niveau was hij de trainer. Twee keer de Elfstedentocht uitgereden. En later In de 1963-Elfstedentocht van het ijs gestapt. De baan werd niet meer geveegd en de sneeuw lag inmiddels kniehoog.

Huidige gezondheidstoestand van mevrouw: moeilijk ter been. Meneer is in goede gezondheid. Wonen nog zelfstandig. Samen redden ze het nog goed met een beetje hulp.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Gefeliciteerd. Jammer dat er (nog) geen foto van nu bij is. Wanneer ze al lang in de van Galenstraat wonen, zou ik ze eigenlijk “moeten” kennen. En bij ZAC gespeeld en training gegeven.

    Wel weer een leuke trouwfoto uit de oude doos.


    ⚠️ Meld

Reageer