Spetterend optreden JazzArt Orchestra

Zwolle – Hoog bezoek zondagmiddag in Zwolle. Niemand minder dan de befaamde zanger Wouter Hamel en Francien Tuinen waren zondagmiddag op bezoek bij het JazzArt Orchestra in Theater Odeon. Met het Nederlands Jazz Vocalisten Concours in zicht presenteerde het orkest zoals ieder najaar een swingend programma met twee winnaars uit voorgaande edities. Het werd een spetterend optreden dat gekenmerkt werd door diverse solopartijen.

_mg_4305.jpg

Ditmaal waren dit Francien Tuinen en Wouter Hamel. Het concert genaamd Shout & Sing was een lust voor liefhebbers van vocale BigBand jazz. Het JazzArt Orchestra is opgericht in 2004. Naast erkenning door een steeds groter wordend vast publiek, werd het orkest meerdere keren onderscheiden met een bigbandprijs, zoals tijdens de Dutch Bigband Contest in Enschede en tijdens de Wereld Jazzdagen. Inmiddels heeft JazzArt twee succesvolle cd’s opgenomen en is het orkest twee keer per jaar te bewonderen in Theater Odeon.

_mg_4173.jpg

_mg_4264.jpg

_mg_4314.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto´s…

Wouter Hamel

Wouter Hamel won in 2005 het Nederlands Jazz Vocalisten Concours. Sindsdien was hij te zien in diverse televisieprogramma’s en won hij diverse prijzen, waaronder de Zilveren Harp. Inmiddels heeft hij onlangs zijn derde cd uitgebracht: Lohengrin, waarmee hij door de theaters toerde. De inspiratie achter veel van de liedjes van deze plaat komt voort uit zijn verlangen om eerlijk te zijn en om over de veranderingen in zijn leven te schrijven.

Francien van Tuinen

Francien van Tuinen won in 1997 het Nederlands Jazz Vocalisten Concours. Na al met verscheidene bands en ensembles te hebben opgetreden en wat te hebben opgenomen, bracht Francien in 2004 haar eerste eigen album ‘ A Perfect Blue Day’ uit. Ze schreef dit album in samenwerking met Jesse van Ruller, een van de beste hedendaagse jazz gitaristen. Ook bracht zij in samenwerking met accordeonist Richard Galliano ‘ Muzyka’ uit. Een album geïnspireerd op gedichten van Boris Pasternak, met arrangementen van klassieke componisten. Haar laatste cd ‘Daytrippers’ maakte zij met haar kwartet ‘Tripod’.

_mg_4166.jpg

_mg_4211.jpg

_mg_4213.jpg

_mg_4243.jpg

_mg_4289.jpg

Artikel delen:

Reageer