Auto’s botsen op Middelweg

Zwolle – Zondagavond rond 21.20 uur zijn de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Middelweg in Zwolle.

02-12-2012_aanrijdingmiddelweg1.jpg 

Ter plaatste troffen politie en ambulancepersoneel twee auto’s aan die achter op elkaar waren gebotst en de nodige schade hadden opgelopen. Het ambulancepersoneel heeft enkele inzittenden van beide auto’s gecontroleerd, maar niemand is naar het ziekenhuis gebracht. Over de toedracht van het ongeval is nog niks bekend. Een bergingsbedrijf heeft beide voertuigen afgevoerd waarna de weg weer volledig is vrijgegeven.

02-12-2012_aanrijdingmiddelweg2.jpg

02-12-2012_aanrijdingmiddelweg3.jpg 

Artikel delen:
Reacties 31
 1. Ik heb het zien gebeuren.
  Ik kwam uit de richting van stadshagen toen er aan de linkerkant van de weg een grijze auto hevig stond te roken met draaiende motor.
  Ik ben er toen langzaam langs gereden en nadat ik er ongeveer 50 meter voorbij was zag ik in mijn binnenspiegel dat er een auto zo de rookwolk inreed met de botsing tot gevolg.
  Ik snap werkelijk niet waarom diegene in die ford ka niet remt als je ziet dat er een dikke wolk rook nadert.
  Daarachter reed nog een hyundai excel die op tijd kon stoppen.


  ⚠️ Meld

 2. Op dat stuk weg wordt zowiezo vaak als een bezettene gereden. Veel gehoorde opmerkingen:
  70km kan makkelijk, de weg is heel overzichtelijk, als er iets gebeurd heb je tijd genoeg om te remmen. Ik zit namelijk heel veel op de weg dus ik kan goed inschatten hoe andere weggebruikers reageren. Ik weet echt wel waar ik harder kan rijden, in een woonwijk bijvoorbeeld houd ik mij exact aan de max. snelheid


  ⚠️ Meld

 3. Heb inderdaad hetzelfde gezien als johnny. De grijze Volvo stond te roken en de onoplettende ford ka bestuurder reed er vol in.. Geloof dat de bestuurder van de Volvo nog iets geraakt is door de ka ..  ⚠️ Meld

 4. Graag even de andere kant, ik heb dit ook zien gebeuren.
  De volvo stond middenop de weg stil met veel mist en zeer veel rokende motor, geen gevarendriehoek en weinig zicht, leek net alsof je gewoon een mistbank inreed,De mist hing ook bij de vekeerslichten, dus dat is niet zo raar. ik zag dit ook niet aankomen!


  ⚠️ Meld

 5. Nou het was een rookwolk van zeg maar 8 bij 15 meter verder was het vrij helder weer.
  Dan kun je nagaan dat er ter plekke wat loos is.
  Het stonk trouwens ook enorm.


  ⚠️ Meld

 6. Rook drijft vaak één kant op. Als de rook van Stadshagen af drijft, zie je vanaf de andere kant de problemen veel minder snel aankomen. Aan de foto’s te zien heeft de Volvo alleen z’n knipperlichten aan staan, waarom staan zijn stadslichten (en dus achtelichten) niet aan? Dan ben je veel beter zichtbaar.


  ⚠️ Meld

 7. De auto had een technische storing wellicht dat daarom de verlichting het ook niet meer deed.
  Er was nauwelijks wind dus de bestuurder in de ford ka heeft gewoon liggen te slapen want ik en mijn zoon zagen al van meer dan 100 meter dat er daar iets loos was.


  ⚠️ Meld

 8. achja, kwestie voor de verzekering. de ene auto rijd erachterop, de andere auto creëert een gevaarlijke situatie met alleen maar knipperlichten en zonder licht, ook zonder gevarendriehoek, toch had hij genoeg ruimte om de auto ff in het gras te rijden / zetten. daar hebben we verzekering voor!


  ⚠️ Meld

 9. Voor hetzelfde geld stond hij er natuurlijk nog maar net en moest hij nog uit de auto stappen. Zoals Piet hierboven al aangeeft: voor hetzelfde geld kwam de Ford er 5 tellen later bovenop en stond meneer net aan de achterkant van de auto om de gevarendriehoek te pakken.
  Een auto die geen meter meer voor- of achteruit gaat, rij je dus ook niet meer de berm in. Hij zal vast niet voor de lol zijn auto midden op de weg hebben gezet.

  Wel sneu dat er direct weer wordt afgegeven op het rijgedrag van vrouwen. Als het een mannelijke bestuurder was geweest, die er bovenop was gereden, waren de reacties ongetwijfeld heel anders geweest.


  ⚠️ Meld

 10. @Jolien87 Uiteraard waren ze dan anders geweest, dan kon je de genetische beperking van de chauffeur niet meer als reden aanvoeren.


  ⚠️ Meld

 11. @Jolien87 Uiteraard waren ze dan anders geweest, dan kon je de genetische beperking van de chauffeur niet meer als reden aanvoeren.

  Toch grappig om nergens in het nieuwsbericht iets te lezen over het geslacht van de Ka-bestuurder…


  ⚠️ Meld

Reageer