Sparta klopt Wit-Blauw op tandvlees

Zwolle – De kraker in de eerste klasse C is een prooi geworden voor Sparta. In een boeiend, maar geen hoogstaand duel, botsten twee totaal verschillende speelstijlen. Toen de kruitdampen na twee keer 30 minuten passioneel korfbal waren opgetrokken, maakte de Zwolse thuisploeg een treffer meer dan de nog ongeslagen mede-koploper Wit-Blauw, 19-18.
Bij beide selecties, met elk hun specifieke kwaliteiten, werd al weken gesproken over de mogelijke tegenstanders. Wie verdedigt er wie? En hoe moet er dan aangevallen worden? Dat waren vraagstukken die beide ploegen al uitentreuren besproken hadden. Het leverde interessante duels op tussen Eline Visscher en Elise Onvlee (Sparta) en tussen Thalia Santing (Sparta) en Ingrid Streutker. Een ander interessant gevecht werd geleverd tussen Joost Roza (Sparta) en Jelle Visscher, die elkaar verbaal en fysiek tot het uiterste dreven. De eerste slag was voor Wit-Blauw met spatzuivere schoten van onder andere Tom Rickli. Sparta oogde als een geslagen bokser, maar na wat tactische aanpassingen had de thuisploeg het verdedigend onder controle en kwam de aanval beter uit de verf. Joost Roza schoot Jelle Visscher op een hoop en treffers van Karin Jacobs en René Compayen zorgden voor een 12-7 ruststand.

Na de pauze nam Ingrid Streutker haar team bij de hand met een aantal weergaloze afstandschoten
en ook Eline Visscher scoorde onder zware druk van Onvlee een paar belangrijke tegentreffers.
Even werd het stil in de Calohal, maar na 12-12 heropende Joost Roza zijn rekening. Ook Karin
Jacobs, Elise Onvlee, René Compayen en Thalia Santing scoorden in de laatste fase belangrijke
schoten. Wit-Blauw en Sparta gaven elkaar niets meer toe en geen van de partijen lukte het om een gaatje te slaan. Een doorloopbal van Maarten Schelling, strak bewaakt door de jonge Tom Rickli, betekende de 19-18 met nog enkele minuten op de klok. In een slordige slotfase kwam Wit-Blauw niet meer dichtbij een gelijkmaker en verzuimde Sparta via diezelfde Schelling om de wedstrijd in het slot te gooien. Ook Spartatrainer Jasper Keizer zag dat het vandaag een close-call was. “We ontlopen
elkaar niet veel en je ziet het momentum heen en weer schieten. De tactische opdrachten zijn goed
uitgevoerd, het is alleen frustrerend dat we in de tweede helft een voorsprong van vijf punten
weggeven en gehaast gaan spelen. Ik vond ons wel een streepje beter, we hadden het alleen eerder
moeten afmaken.”
Sparta – Wit-Blauw 19-18 (12-7). Doelpuntenmakers Sparta: Joost Roza 6, René Compayen 4,
Thalia Santing 2, Karin Roza 2, Elise Onvlee 2, Maarten Schelling 2, Dennis Compayen 1.
Artikel delen:

Reageer