Parkeerverbod rond station Zwolle

Zwolle – Vanwege de officiële opening van de Hanzelijn worden op donderdag 6 december een aantal verkeersmaatregelen genomen op en rondom het Stationsplein in Zwolle. De festiviteiten vinden plaats in aanwezigheid van koningin Beatrix. De maatregelen waarmee verkeer te maken kan krijgen worden zo kort mogelijk gehouden, en duren uiterlijk van 11.00-14.00 uur. Vanaf 7 uur ’s ochtends geldt een parkeerverbod.

logo_zwolle_top.jpg 

Gemotoriseerd verkeer is tussen 11.00-14.00 uur niet toegestaan op het Stationsplein. Die maatregel is genomen opdat de koningin en andere deelnemers zich veilig van en naar de openingsfestiviteiten op het station en in de Nieuwe Buitensociëteit kunnen begeven. Daarvoor worden verkeersafzettingen geplaatst op de Westerlaan (bij de Willemskade), op de Stationsweg (bij de Burgemeester van Roijensingel), aan weerzijden van de Terborchstraat en op de Oosterlaan (ter hoogte van de Terborchstraat en bij de Van Karnebeekstraat).

De maatregelen houden in dat alleen voetgangers het afgezette gebied nog in kunnen. Bovendien geldt binnen de afgezette zone een parkeerverbod. Dit parkeerverbod gaat om 7.00 uur ’s ochtends in. Er geldt een wegsleepregeling. Voor bussen en taxi’s zijn voorzieningen getroffen. Zo vertrekken de stadsbussen in de genoemde uren vanaf de Eekwal. De streekbussenterminal blijft wel gewoon in gebruik. Taxi’s hebben tussen 11.00-14.00 uur een tijdelijke standplaats aan de achterzijde van het station.

Aanwonenden van de genoemde straten zijn inmiddels geïnformeerd over de maatregelen.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Erg overdreven dit, om het complete stationsplein af te sluiten? Dacht dat ik had gelezen dat de opening in Lelystad zou plaatsvinden 🙂


  ⚠️ Meld

 2. Ik dacht ook dat de koningin niet in Zwolle zou komen?
  Is dit dan toch anders geworden?
  Of komt ze door Zwolle met de Hanzelijn of zo?
  😀


  ⚠️ Meld

 3. Wat een overdreven gedoe zeg, één van de belangrijkste verkeersknooppunten met busstation en dergelijke afsluiten omdat iemand over moet steken… Mogen de treinen wel gewoon rijden of moeten die ook stil staan tussen 11.00 en 14.00? 😛


  ⚠️ Meld

 4. Zijn we Apeldoorn op 30-4 alweer vergeten mensen? Het gaat hier trouwens om de koningin ja, wel de belangrijkste Nederlander, natuurlijk behandelen we haar bijzonder.


  ⚠️ Meld

 5. @wouter , het eerste draaiboek vermeldde inderdaad een treinloze periode
  en de opknap/aanleg van de looproute is mede door de komst van Trix versneld


  ⚠️ Meld

 6. @Backstabber

  Nou, geweldig! Daar zaten we ook echt op te wachten. Zwolle Gastvrij, leuk hoor, maar doe dat maar mooi in tijden dat het economisch wat beter gaat, geld kan heel wat beter worden uitgegeven ipv zo’n looproute die toch al aanwezig was.

  Ik vind het belachelijk dat mensen wel zitten te zeiken dat er een (nood)APV van kracht is op het moment dat er hier gevoetbald wordt, maar zodra het Koninklijk Huis langs komt kan ‘alles’ opeens en moeten we maar niet zo mopperen.

  En dan nog wat: Alle beloftes die het noorden en oosten van NL zijn gedaan over snelheid en frequentie zijn gebroken, dus mensen doe alsjeblieft niet zo gemaakt vrolijk over die hele spoorlijn. Het heeft een heleboel gekost en of de baten ooit zo hoog zullen worden valt nog maar te bezien.  ⚠️ Meld

 7. Belachelijk om het hart van de ov infrastructuur zo goed als onbereikbaar te maken om iemand de weg over te laten steken. @jasper hoezo belangrijkste Nederlander? Ze is net zo belangrijk/onbelangrijk als ieder ander mens met een uitkering.


  ⚠️ Meld

 8. @ExZwollenaar De Koningin wordt door het grootste gedeelte van Nederland nog steeds beschouwt als een bijzonder persoon. Daarnaast zorgt ze er ook nog eens voor dat we op internationaal niveau een veel hoger aanzien hebben. Zodra een ander mens met een uitkering zoveel doet voor het land en voor een zo’n grote bijdrage uit het buitenland zorgt, dan zijn ze even belangrijk. Niet dat dat gebeurt, er is er maar één die zo het uithangbord kan zijn. Een niet altijd te begeren functie overigens.


  ⚠️ Meld

 9. Gewoon onzin, alsof we hier op zitten te wachten op de3 koningin.. we hebben een nieuw spoor daar is niet zoveel speciaals aan. Behalve het feit dat het rete duur was en voor veel problemen/vertragingen heeft gezorgd.


  ⚠️ Meld

Reageer