Adviesdag voor Zwollenaren met laag inkomen

Zwolle – Op 11 december aanstaande vindt een gratis financiële adviesdag plaats bij De Kern Maatschappelijke Dienstverlening. Inwoners van de gemeente Zwolle met een laag inkomen kunnen op die dag laten berekenen of zij in aanmerking komen voor een aantrekkelijke collectieve zorgverzekering van de gemeente Zwolle en eventueel de verzekering direct aanvragen. Voor ouderen en chronisch zieken met een laag inkomen wordt gekeken of er de mogelijkheid is om een financiële bijdrage aan te vragen in de steeds duurder wordende zorgkosten.

Voor sommige groepen in de samenleving wordt het leven er in financieel opzicht niet makkelijker op. De Kern biedt deze mensen de helpende hand door samen te kijken naar de mogelijkheden die er zijn voor subsidie of het afsluiten van een aantrekkelijke zorgverzekering. Op 11 december van 09.00 tot 16.00 uur zijn medewerkers van de Formulierenbrigade van De Kern beschikbaar om burgers van Zwolle hierover te adviseren. Het advies is gratis en als er mogelijkheden zijn voor financiële tegemoetkoming dan worden de benodigde aanvraagformulieren ter plekke ingevuld. Deze actiedag vindt plaats aan het Straussplein 5 in Zwolle. Voor chronisch zieken en 65 plussers met een laag inkomen bestaat de mogelijkheid een subsidie aan te vragen. Met name voor deze groep kan het financieel aantrekkelijk zijn om de financiële adviesdag te bezoeken.

De Formulierenbrigade van De Kern geeft niet alleen op 11 december duidelijkheid op welke financiële regelingen iemand een beroep kan doen. De formulierenbrigadiers adviseren en helpen met het invullen van de juiste formulieren tijdens diverse inloopspreekuren. Op de website van De Kern staan de inloopspreekuren vermeld, www.stdekern.nl. Neem voor meer informatie contact op met de Formulierenbrigade: 038 4569 750, formulierenbrigadezwolle@stdekern.nl.

Artikel delen:

Reageer