Filmtheater Fraterhuis trekt recordaantal bezoekers.

Zwolle – Filmtheater Fraterhuis in Zwolle beleeft het drukste jaar ooit: 2012 breekt opnieuw het recordaantal bezoekers. Dankzij premières, nieuwe technieken en de unieke locatie in de oude binnenstad, trokkende filmzalen aan de Blijmarkt inmiddels 60.000 filmliefhebbers.

“Voor een theater met twee zalen is dit opnieuw een topprestatie”, zegt directeur Henriëtte Boerhof. Vandaag bij de film Amour kon zij de 60.000ste bezoeker te verwelkomen en tegen de jaarwisseling kan zich misschien zelfs de 65.000ste gast zich aandienen. Sinds de start van Filmtheater Fraterhuis op de huidige locatie in 1994, vertienvoudigde het bezoekersaantal. Het filmtheater richtte een tweede filmzaal in, het aantal vrijwilligers groeide tot ruim 120 en er waren duizenden films te zien. “Goede films, soms voor een select publiek, maar mooie films trekken een steeds groter publiek. Mensen willen goede films zien in een prettige ambiance.”

PremièresHet is vooral die actuele programmering die hoge ogen gooit: première na première is te zien in Filmtheater Fraterhuis. Absolute klapper is de Franse film ‘Intouchable’, die dit jaar in Zwolle ruim 10.000 bezoekers trok. De nummer-2-aller-tijden in het Fraterhuis is ‘The King’s Speech’ met ruim 4.000 bezoekers.“Het lukt ons om de nieuwste films te vertonen, dankzij de nieuwste digitale technieken die we in huis hebben”, zegt Boerhof. Een tweede verklaring voor het succes is de locatie, geworteld in de historische binnenstad van Zwolle. “Mensen voelen zich bij ons thuis, in het bruisende hart van de stad.”BeeldbepalendMet ruim 60.0000 bezoekers per jaar, twee filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Hopelijk kan dit prachtige filmtheater binnenkort de deuren openen van een derde filmzaal.
  Helaas heb ik het onvolprezen ‘Beasts of the Southern Wild’ nog niet op het programma mogen zien staan, terwijl die elders in de regio wel bij een filmhuis te zien is.
  Wat niet is kan nog komen uiteraard.


  ⚠️ Meld

 2. En nu nog aansluiten bij de Gay en Lesbian Summer tour…dan is deze Filmhuisliefhebber helemaal tevreden. Maar ook voor nu…dank voor het aanbod!  ⚠️ Meld

 3. @JeanJacquesRousseau, Beasts of The Southern Wild heeft een paar weken geleden al gedraaid. Helaas trok hij geen volle zalen, dus het is niet waarschijnlijk dat hij nog terug komt.
  Maar er zijn genoeg andere mooie films. Jagten is een aanrader. Een hele nare film, maar wel erg goed gemaakt, en over een zeer boeiend onderwerp. En heb je Intouchable al gezien?


  ⚠️ Meld

 4. @Merije, Jagten en Intouchable staan op de nominatie om binnenkort door mij bekeken te worden.
  De recensies daarover, voor wat recensies waard zijn althans, zijn over het algemeen lovend.
  Beasts of The Southern Wild trekt elders wel redelijk volle zalen, maar heb je deze film zelf ook al gezien, en zo ja, wat is jouw oordeel daarover?
  Vanwege allerlei drukke werkzaamheden is het mij helaas ontgaan dat die al gedraaid heeft in het Fraterhuis.
  Maar ja, ook bij deze film verlaat ik mij vooralsnog op de lovende recensies die ik gelezen heb.


  ⚠️ Meld

 5. @JeanJacquesRousseau, nee, ik heb Beasts niet gezien. Dus ook geen oordeel. Hopelijk laat je agenda het binnenkort weer toe om ons mooie Fraterhuis eens te bezoeken. Intouchable draait nu al ruim een half jaar, maar dat zal niet oneindig blijven voortduren.
  En @Linda, nee hoor, bij het Fraterhuis zijn ook een paar betaalde krachten. Maar we draaien grotendeels op vrijwilligers (waar ik er dus, met heel veel plezier, 1 van ben).


  ⚠️ Meld

Reageer